IBM

Hensynet til miljøet lå også bag IBM’s beslutning om at etablere en ”grøn” bilpolitik for virksomhedens firmabilflåde.
It-giganten IBM satser massivt på ”grønne” it-løsninger, der hjælper kunderne med at spare på energien, pengene og samtidig øge effektiviteten. Hensynet til miljøet lå også bag IBM’s beslutning om at etablere en ”grøn” bilpolitik for virksomhedens firmabilflåde. Og sideløbende at tilbyde medarbejdere med firmabil skræddersyede kurser i energirigtig kørsel. ”Grøn” it og ”grønne” it-strategier er vigtige indsatsområder hos IBM, der er godt i gang med at hjælpe virksomheder med at få øjnene op for de økonomiske og effektivitetsmæssige fordele, der ligger i at tænke miljøet ind i forretningsstrategien. Derfor valgte IBM så at gøre sin egen firmabilspolitik mere grøn ved at sige ja til Nordanias miljøpakke Nordania Greenfleet.

Mange hensyn at tage

”Når man har så stor en firmabilflåde, som vi har, er det en kompleks øvelse at sætte sig ned og på systematisk vis fastlægge de overordnede principper, som skal indgå i en ”grøn” bilpolitik. Der er mange hensyn at tage – både når det handler om økonomi, om miljøet og om de medarbejdere, der som led i deres arbejde hos os får stillet en firmabil til rådighed. Derfor har vi haft stor glæde af at blive introduceret for Nordania Greenfleet og efterfølgende at kunne sparre med Nordanias rådgivere omkring indholdet i vores nye bilpolitik,” siger Michael Rohlff, Compensation & Benefit Manager hos IBM Danmark.

Belønning for at køre ”grønt”

I samarbejde med Nordania besluttede IBM, at medarbejdere med firmabil fremover kun måtte vælge firma-biler i miljøkategori A, B og C. For at øge incitamentet til at vælge ”grønt”, tilbyder IBM de medarbejdere, der vælger en firmabil i miljøkategori A og B, et økonomisk tilskud. Hertil kommer muligheden for at deltage i et af Nordanias kurser i miljøvenlig kørsel, Greenfleet Drive.

”Blandt de af vores medarbejdere, der har firmabil, har der været stor interesse for de nye retningslinjer, som vi har implementeret i samarbejde med Nordania. Interessen afspejler sig direkte i det valg af firmabiler, som medarbejderne har foretaget frem til i dag. Her har hele 74 procent af de 225 nye firmabiler, som vi har bestilt – altså knap tre ud af fire – været firmabiler i miljøkategori A eller B,” slutter Michael Rohlff, der vurderer, at den tendens fortsætter fremover.


”Her har hele 74 procent af de 225 nye firmabiler, som vi har bestilt – altså knap tre ud af fire – været firmabiler i miljøkategori
A eller B.”
- Michael Rohlff, Compensation & Benefit Manager hos IBMØnsker du også en grønnere profil for dine firmabiler?

Læs mere om firmabiler og kontakt os i dag

Mød vores kunder