Benzin eller diesel?

Her kan du finde ud af, om du skal vælge benzin eller diesel. Mange tror, at en dieselmotor altid er det billigste valg, fordi den ofte kører længere på literen, og brændstoffet er billigere. Men den nyeste teknologi gør, at benzinbilerne kan køre længere på literen end tidligere.

Tre tommelfingerregler

Der er tre punkter, du bør overveje, når du skal vælge mellem en benzin- eller dieselmotor.

Hvis du primært kører korte ture, kø-kørsel og kørsel i byen, bør du som udgangspunkt vælge en benzinmotor. Det skyldes, at en dieselmotor skal gennemvarmes hver gang for at fungere optimalt.

Du kan altså overveje en dieselbil, hvis

  • du kører over 30 km. om dagen på en køretur
  • kørslen er ikke primært i by eller i køer
  • køreturen tager over 30 minutter hver dag.

Er du i tvivl, om du skal vælge benzin eller diesel, kan du altid ringe til os. Så hjælper vi dig med at finde den bedste løsning. 

Teknologiske fremskridt

Den foretrukne dieselmotor

I slutningen af 90’erne blev dieselmotorens effekt, forbrug og motorgang stærk forbedret, fordi Commonrail, et avanceret indsprøjtningssystem med turbolader, ramte markedet. Derfor er diesel i dag normen blandt firmabiler.

Den høje kørekomfort, det lave forbrug og fornuftige driftsomkostninger ved diesel er ideel for mange leasingkunder.

Benzinmotoren på vej frem

De seneste få år har vi dog set en ny generation af benzinmotorer, som byder på mange af de samme fordele som dieselmotorer. De nyeste benzinmotor har også et avanceret indsprøjtningssystem med turbolader, hvilket øger effekten og sænker forbruget. Det gør, at du i dag kan lease en rummelig benzinbil, der kører over 30 km/l.

Find din næste firmabil i vores online showroom

I vores online showroom kan du bygge din egen firmabil. Brug filtrene til at finde frem til den rette bil. Herefter kan du sammensætte den med farver, ekstraudstyr, kilometer og varighed.

Besøg showroom  
Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.