Elbiler FAQ

Få svar på ofte stillede spørgsmål om elbiler og plug-in-hybrider


Generelt om elbiler

 • Hvordan beskattes jeg?

  Hvordan beskattes jeg?

  Når installationen af en ladeboks derhjemme er en del af abonnementet og betales som en del af leasingydelsen, bliver værdien af installationen pt. tillagt bilens beskatningsværdi. Typisk omkring 10.000 kr.
 • Hvad er forskellen på en elbil og en plug-in-hybrid?

  Hvad er forskellen på en elbil og en plug-in-hybrid?

  En Plug-in Hybrid (PHEV) er en bil, der kan køre både på el og brændstof. Man kan vælge, om man vil køre på strøm eller ikke og evt. gemme sin strøm til bykørsel afhængigt af kilometerforbrug. En elbil kører udelukkende på el.
 • Kan jeg følge forbruget til medarbejderne i eksempelvis Fleet Online?

  Kan jeg følge forbruget til medarbejderne i eksempelvis Fleet Online?

  Nej, ikke på nuværende tidspunkt.

Ladeløsning

Opladning

Opladning fortsat

 • Hvordan ved jeg om en installation kræver gravearbejde på min adresse? 

  Hvordan ved jeg om en installation kræver gravearbejde på min adresse? 

  Der skal typisk ikke graves, hvis ladeboksen skal sidde på samme bygning, hvor eltavlen er. Er du i tvivl, kan du ringe til kundeservice hos ladeoperatøren på telefon 82 30 30 30, som kan hjælpe med svar.
 • Hvor kan jeg oplade min bil?

  Hvor kan jeg oplade min bil?

  Du kan finde nærmeste offentlige ladepunkt på ladeoperatørens hjemmeside eller ved hjælp af operatørens app. På Plugshare.com finder man bl.a. også gratis ladere (står typisk ved hoteller, indkøbscentre osv.)
 • Dækker mit ladeabonnement også i udlandet?

  Dækker mit ladeabonnement også i udlandet?

  Ja, der er nogle få ladestandere i Tyskland og Sverige indtil videre. Der kommer 50 lynladestationer langs motorvejene fordelt på Sverige, Danmark og Norge i løbet af 2019 og 2020. Der kommer også 140 ladestationer på tværs af Frankrig, Tyskland, Italien og Storbritannien i de kommende år.
 • Hvad gør jeg, hvis jeg mister min ladebrik?

  Hvad gør jeg, hvis jeg mister min ladebrik?

  Ladebrikken skal spærres og en ny bestilles hos ladeoperatøren. Det er en god idé at skrive sit ladebriknummer ned. Hvis man står ved en ladestander og f.eks. taber sin ladebrik ned i en kloak, så kan ladeoperatørens kundeservice igangsætte opladning fra kontoret ved brug af ladebrikkens nummer.
 • Kan boligens eksisterende ledninger benyttes til min ladeboks?

  Kan boligens eksisterende ledninger benyttes til min ladeboks?

  Af sikkerhedsmæssige årsager føres et nyt kabel fra din eltavle i boligen til ladeboksen. Kablet er dimensioneret, så det kan håndtere de mange timers opladning.