”Jeg når ikke mindre i min hverdag, bare fordi jeg er skiftet til en elbil.” Sådan lyder det kort og godt fra Martin Hansen, der i sin rolle som salgschef hos grossistvirksomheden AO bruger flere timer på landevejene end de fleste. Faktisk har han alene i årets første 6 måneder tilbagelagt 35.000 kilometer i sin bil.

De seneste 20 år er det foregået bag rattet på mange forskellige biler, men de har alle haft det tilfælles, at der under motorhjelmen har ligget en dieselmotor. Men sådan er det ikke længere.

”Skiftet til elbil var lidt med blandede følelser - til tider faktisk også en negativ indstilling. Det var ikke så meget bilerne, jeg var bekymret for, men det var mere frygten for at spilde en masse tid på opladning. Eller at køre tør for strøm”

Men efter det første halve år med en elektrisk Mercedes, er bekymringerne fortid, og AO-salgschefen kører hverken færre kilometer eller bruger mere tid på transporten.

Du kan høre mere om Martin Hansens erfaringer i videoen her, hvor du også kan blive klogere på, hvad fremtiden bringer i jagten på øget bæredygtighed.

Næste skridt i elektrificeringen

Hos AO har de en ambition at reducere CO2-udledningen med 50% allerede i 2025 i forhold til 2020, og her spiller firmabilerne en væsentlig rolle. Men ifølge Andreas Weidinger, der er chef for klima og bæredygtighed i AO, har man også mange andre tiltag – og flere på vej:

”Vi skal gøre det let for vores kunder at gøre en forskel i den grønne omstilling. Det handler om at levere nogle varer med et lavere CO2-aftryk, men vi tager også udgangspunkt i vores egne erfaringer med eksempelvis at skifte til elbiler og at sætte solceller på tagene”

Mens de fleste virksomheder efterhånden er begyndt at bruge elbiler til persontransport, forudser Jens Haarmark Nielsen, der er chef for Fleet Management i Nordania Leasing, at elektrificeringen også er ved at slå igennem på andre fronter:

”Vi ser en pænt stigende interesse indenfor eksempelvis varebiler, lastbiler og større maskiner på strøm. Teknologien er ikke helt lige så langt fremme som på personbilerne, men vi ser flere og flere virksomheder også begynde at adoptere den her teknologi ind i deres virksomheder, så det kommer til at ske inden for den nærmeste fremtid,” spår Jens Haarmark Nielsen fra Nordania.

Har du ligesom AO brug for at få omstillet din flåde af firmabiler - og kunne dokumentere forskellen i dit klimaregnskab - så tøv ikke med at kontakte os på firmabiler@nordania.dk for en uforpligtende snak og en demonstration af vores GreenFleet70-værktøj, som er vores skræddersyede løsning bestående af biler og indsigter, som gør det muligt at sænke kørselsudledningen fra virksomhedens biler.

Læs mere om GreenFleet70

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her