Dymak er en global Private Label advisor, som i efteråret 2023 tog det første spadestik til deres spritnye hovedkontor. Den nye bygning er tegnet af BIG, Bjarke Ingels Group, og er på mange måder helt exceptionelt – både indvendigt og udvendigt.

Jeg har fra starten været helt betaget af det her byggeri. Det er ikke set før i Danmark, og jeg er oprigtigt stolt af at være med på Dymaks spændende bygge-rejse.”
Stine Kepp, Real Estate Director hos Nordania Leasing

Gennemsigtighed, innovation, troværdighed & dynamik

De fire ord sætter rammen for Dymaks kerneværdier, som alle skal afspejles i det nye hovedkontor. Det skal desuden vise deres enorme engagement i bæredygtighed og ønsket om at skabe en mere miljøvenlig arbejdsplads.Virksomheden har haft solid fremgang de senere år, og man kunne tro, at omsætning var det element, som stod øverst på agendaen. Men det er det ikke. For Dymaks CEO, Claus Bøgelund, er det mindst lige så vigtigt, at hans medarbejdere har en god dag på arbejde.

Have a good day at work er virksomhedens mantra, og det håndhæves. Claus Bøgelund gør en dyd ud af at gøre hverdagen god og rar for alle medarbejdere. Det afspejles blandt andet i nogle af de mange valg, der er truffet med hensyn til indemiljøet i det nye hovedkontor. Foruden fitness-faciliteter, mødelokaler og arbejdsrum designet som dagligstue, får medarbejdere (og gæster) en usædvanlig afslappende og beroligende atmosfære lige ude foran deres vinduer. Der er nemlig sørget for en frodig gårdhave med en tæt bevoksning af træer lige i midten af bygningen.

Nordania Leasing finansierer det bæredygtige byggeri

Nordania Leasing står for ejendomsleasingen af Dymaks nye hovedkontor. Ejendomsleasing er en oplagt mulighed for enten at frigøre eller bibeholde likviditet i en virksomhed, og i Dymaks tilfælde har det gjort det muligt for dem at indfri drømmen om at skabe et hovedkontor, der er unikt, bæredygtigt og fremtidssikret.

”Når du leaser din ejendom, frigør du likviditet og får et større økonomisk råderum, som du kan bruge på andre tiltag i din virksomhed. Likviditeten bliver med andre ord ikke bundet i ejendommens mursten."
Stine Kepp, Real Estate Director hos Nordania Leasing

Et arkitektonisk mesterværk

Det nye hovedkontor vil blive bygget med fokus på energieffektivitet og miljøvenlige materialer. Bygningen designes efter at få skabt et miljø med et minimalt energiforbrug og CO2-udledning. Det kræver bl.a. solcelleanlæg, LED-belysning foruden særligt avancerede isoleringsmaterialer.Derudover er der et skarpt fokus på at reducere affald og minimere miljøpåvirkningen fra byggematerialer. Dette inkluderer brugen af genbrugsmaterialer, certificerede træprodukter og grønne tagløsninger, der tilsammen skal skabe det bæredygtige byggeri og inspirere til at skabe en grønnere arbejdskultur fremadrettet.

Medarbejderne i Dymak ser spændt frem til at rykke ind i de nye omgivelser i løbet af 2025. Maya Juel Ladewig Andersen, Global Marketing Manager, fortæller:

”Vi (medarbejderne) har været taget med på denne fantastiske rejse, og vi ser alle frem til at se det endelige resultat. Som medarbejder bliver man stolt og glad over at være en del af det her unikke projekt."

Den eftertragtede DGNB-certificering

DGNB er en holistisk tilgang til opførelsen af et byggeri, som omfatter hele bygningens livscyklus. Certificeringen bliver mere og mere eftertragtet, eftersom flere virksomheden får øjnene op for de nye og kommende lovkrav, der er til byggeri.

DGNB vurderer et byggeri på både social, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed. På tværs af disse tre kategorier, som yderligere tager højde for kvaliteten inden for miljø, økonomi, social, teknik, proces og område opstår bæredygtigheden, ifølge DGNB’s anvisninger, når der er balance mellem disse elementer.

Derudover er der 48 forskellige kriterier og underkriterier, som afgør om et byggeri tildeles en certificering i enten sølv, guld eller platin-klassen.  Du kan læse mere om DGNB her.

Se de foreløbige billeder fra Dymaks kommende kontor her

Går du også med tanker om at lease en ejendom?

Du er altid velkommen til at tage fat i en af vores dedikerede ejendomsrådgivere, hvis du har brug for vejledning eller information.

Stine Kepp
20 75 38 06
stine.kepp@nordania.dk

Per Kjær Lange
21 56 14 37
per.lange@nordania.dk

Du har også mulighed for at sende en uforpligtende forespørgsel via knappen herunder.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Finansiel leasing

Finansiel leasing er den mest enkle form for ejendomsleasing. Finansiel leasing betyder, at ejendommen bliver finansieret, og du får brugsretten over ejendommen i hele leasingperioden. Når leasingaftalen udløber, er du forpligtet til at anvise en køber, som vil overtage ejendommen til den forventede markedsværdi, der aftales nærmere, når du indgår ejendomsleasingaftalen.

Operationel leasing
Ved operationel leasing får du også finansieret ejendommen, og du får brugsretten over ejendommen. Men i modsætning til finansiel leasing er du ikke forpligtet til at anvise en køber, når leasingaftalen udløber. Du kan vælge enten at fraflytte eller blive i ejendommen på nærmere aftalte vilkår.

Hvorfor vælge grøn finansiering?
Måske oplever du, at jeres samarbejdspartnere er begyndt at stille krav til dig og den måde du driver forretning – for eksempel krav til jer som leverandør. Med grøn finansiering kan du vise over for jeres kunder, leverandører og samarbejdspartnere, at I har taget tiltag i en mere grøn retning. Læs mere her: Grøn aktiv finansiering.

Energieffektive bygninger
En af forudsætningerne for at få grøn aktiv finansiering til ejendomme er, at finansieringen benyttes til tiltag, der bidrager til at reducere energiforbruget i en ejendom med mindst 30 procent.

Ejendommen kan også dækkes af grøn aktiv finansiering, hvis den har energimærke A eller anden anerkendt certificering på tilsvarende niveau.

Læs mere om leasing af ejendomme

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her