Der er ærlig talt ikke meget nyt under solen, hvis man ser på toppen af listen over de mest populære varebiler; der er Ford Transit Custom på førstepladsen, og så er der alle de andre. Sådan er det nu, og sådan har det efterhånden været i årevis.

Men hvor tungt sidder kongen egentlig på tronen? Jo, kort sagt er der indregistreret næsten 3 gange flere Transit Custom end Ford Transit på andenpladsen – og hele 10 gange flere end Mercedes Vito på femtepladsen. Det viser den seneste opgørelse over indregistrerede varebiler i første halvår fra landets største leasingselskab. 

Det er mildt sagt imponerende, som Ford Transit Custom har domineret markedet de seneste 5 år. Og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbigt, for både køreoplevelsesmæssigt og praktisk er det stadig en helstøbt varevogn, som dækker mange behov. Derfor er den naturligt et stort hit hos kunderne.
Jens Haarmark Nielsen | Chef for Fleet Management hos Nordania

Mercedes med på podiet

Selvom Ford synes som det naturlige valg i klassen, er der trods alt en række andre stærke bud at finde i den aktuelle top-10, hvor kun enkelte biler adskiller modellerne fra 3.- til 7.-pladsen.

Blandt dem finder vi nu hele tre modeller fra Mercedes-Benz; den store Sprinter, den mellemstore Vito og den kompakte Citan – hvor Sprinter er sprunget helt op på tredjepladsen.

- Ikke siden 2014 har vi set hele tre Mercedes-modeller i top-10. Det vidner dels om et bredt og relevant modelprogram til konkurrencedygtige priser, men samtidig handler det også om, at Mercedes tilsyneladende har været ramt mindre hårdt af de globale forsynings- og produktionsudfordringer, som mange andre bilproducenter har kæmpet med, lyder vurderingen fra Jens Haarmark Nielsen.

Både Ford Transit Custom og flere andre varebiler fås som plugin-hybrid, men særligt varebiler på el ser ud til at vinde indpas. Her udmærker Peugeot sig med e-Expert og e-Partner som oplagte el-varebiler med relativt korte leveringstider, men også e-Jumpy fra Citroën og eVito fra Mercedes står klar i kulissen som alternativer til de konventionelle modeller.

- Den aktuelle top-10 afspejler jo de indregistrerede biler, som er bestilt for mange måneder siden. Ser vi på de varebiler, der bliver bestilt i øjeblikket, er det tydeligt, at de elektriske modeller får mere opmærksomhed, og vi forventer at se en mangedobling inden for det næste år, spår Jens Haarmark Nielsen fra Nordania Leasing.

Herunder kan du se hele listen over de mest populære varebiler i første halvår af 2022.

2022 indtil videre

  1.  Ford Transit Custom

  2.  Ford Transit

  3.  Mercedes-Benz Sprinter

  4.  Renault Trafic

  5.  Mercedes-Benz Vito

  6.  Ford Transit Courier

  7.  VW Transporter

  8.  Peugeot Partner

  9.  VW Caddy Cargo

  10.  Mercedes-Benz Citan

Læs om vores udvalg af varebiler