Pokalen går til ovalen. Igen, igen. Modellerne fra Ford med det ovalformede logo på fronten fejer al konkurrence af banen med en samlet markedsandel på mere end 50 procent og hele tre forskellige modeller på top-10-listen – heriblandt de to øverste podiepladser.

De seneste 5 år har Ford siddet solidt på tronen. Særligt Transit Custom er både køreoplevelsesmæssigt og praktisk en helstøbt varevogn, som dækker bredt og fås til attraktive priser. Så derfor er den naturligt et stort hit hos kunderne.
Jens Haarmark Nielsen | Chef for Fleet Management hos Nordania

Elektriske varebiler i fremmarch

Det er altså i særdeleshed For Transit Custom, der trækker det store læs hos kunderne i Nordania. Både dén og enkelte andre fås også som plugin-hybrid, ligesom en stigende del af udvalget på markedet fås som fuld-elektriske varebiler. Det gælder blandt andet den store Ford Transit, der nu fås som el-varebil.

Finansiel leasing | Skarpe priser på Ford Transit Custom fra kun 2.195,-

Og selvom varebiler med ledning har udfordringer med at konkurrere med de konventionelle modeller, hvis man ser isoleret på indkøbsprisen, oplever Nordania alligevel en stigende efterspørgsel:

- Vi kan se, at varebiler med ledning begynder at blive populære, og det er der flere gode grunde til. Én ting er signalværdien over for kunderne, men lavere drifts- og brændstof-omkostninger spiller absolut også ind. Samtidig kan det være et effektivt værktøj til at nedbringe virksomhedens CO2-udledning, som kan spille en rolle, hvis man vil kunne byde ind på opgaver og udbud, hvor bygherre kræver dokumentation for klimaindsatser, forklarer Jens Haarmark Nielsen fra Nordania.

Læs også | Elektriske varebiler: Sådan vil Bravida sænke CO2-udledningen

Her kan du se hele listen over de mest populære varebiler i 2021...

2021

  1. Ford Transit Custom

  2. Ford Transit

  3. Renault Trafic

  4. MAN TGE

  5. Mercedes Sprinter

  6. VW Transporter

  7. VW Caddy

  8. Mercedes Vito

  9. Renault Master

  10. Ford Transit Connect

Se vores udvalg af varebiler her

Finansiel leasing | Skarpe priser på Ford Transit Custom fra kun 2.195,-

Tæt kamp i et stærkt felt

Selvom Ford synes som det naturlige valg i klassen, er der trods alt en række andre stærke bud at finde i den aktuelle top-10, hvor kun enkelte biler adskiller modellerne fra 3.- til 7.-pladsen.

Blandt dem finder vi de velkendte VW-modeller, Caddy og Transporter, der naturligvis har sikret sit en plads blandt de mest populære varevogne. Det samme har Sprinter fra Mercedes-Benz, som sammen med Vito-modellen repræsenterer mange nye stjerner på vejene.

- Der er tæt kamp om pladserne med meget få marginaler mellem modellerne i midterfeltet. Mercedes Sprinter er værd at fremhæve som en vellykket premium-varebil, der nyder stor popularitet, men den må lidt overraskende se sig overhalet indenom af MAN TGE, som har sikret sig en imponerende 4.-plads, siger Jens Haarmark Nielsen.

Finansiel leasing | 9 populære varebiler fra kun 1.295,-