Tesla fortsætter takterne fra første halvår og fastholder rollen som markedsleder inden for firmabiler. Men selvom en frisk opgørelse fra Nordania Leasing viser, at der faktisk er bestilt lige så mange Model Y som resten af top-10-modellerne tilsammen, så er den amerikanske elbil-producent trods alt ikke alene på listen.

Volkswagen ID.4, BMW iX3, Tesla Model 3, BMW i4, Volvo XC40 Recharge og Audi Q4 e-tron er ligeledes blandt de 10 mest populære bilmodeller, og således snupper elbilerne intet mindre end 7 ud af de 10 pladser på listen.

- Elbilernes popularitet afspejler virksomhedernes stigende bevidsthed og ambitioner om elektrificering som en langsigtet løsning. Vi har de seneste år arbejdet målrettet med at transformere bilflåderne hos de danske virksomheder, og vi er enormt stolte over, at vi sammen med vores ambitiøse kunder kan bidrage til en udvikling, der også i år ser ud til at gå meget stærkt, siger Jens Haarmark Nielsen, chef for Fleet Management hos Nordania Leasing.

Ikke alle vælger el - endnu

Selvom elbilerne stormer frem, er der fortsat virksomheder og brugere af firmabilerne, hvor det af forskellige årsager ikke er attraktivt at vælge elektriske firmabiler.

Og her ser der ud til at være to modeller, der – i stil med Tesla – løber med al opmærksomheden. Mercedes-Benz C-Klasse og Skoda Octavia formår nemlig at fastholde deres popularitet på markedet, mens de fleste andre konventionelle modeller er røget helt ud af listen.

- De klassiske diesel-firmabiler er jo ikke blevet dårligere biler, bare fordi der er kommet nogle attraktive elbiler på markedet. Både C-Klasse og Octavia byder på praktik, komfort og klassisk design. Og så kan de tankes på få minutter, hvilket stadig kan have en betydning, hvis man har brug for at tilbagelægge enorme distancer uden pauser, forklarer Jens Haarmark Nielsen og afslutter;

- Med den fortsatte udvikling af teknologi og infrastruktur for elektriske køretøjer forventer jeg dog stadig at se en positiv udvikling i retning af elbilerne i de kommende år. Elektrificering af blandt andet firmabilerne er et håndgribeligt, effektivt og derfor vigtigt element i planerne for de af vores kunder, der gerne vil fremtidssikre virksomheden og bidrage til den grønne omstilling.

Se hele listen med de mest populære firmabiler indtil videre i 2023 herunder.