Hvis der er koldt på toppen, kunne Mercedes lige så godt flytte ind i en iglo på Nordpolen. For efter et par år med blandt andet stærk konkurrence fra Volvo V60 har den opdaterede C-Klasse nu sat sig endog meget tungt på tronen. Det er den absolut mest populære firmabil på de danske landeveje ifølge en dugfrisk opgørelse fra Nordania Leasing over indregistrerede firmabiler i første halvår af 2022. Hele fire modeller med stjerne på fronten figurerer på top-10-listen.

- Kvaliteterne hos Mercedes er åbenlyse, og særligt C-Klassen er som plugin-hybrid et oplagt valg for rigtig mange firmabilister. Med det nye batteri er der mulighed for op mod 100 kilometers kørsel alene på strøm, og det gør selvfølgelig modellen endnu mere attraktiv, lyder det fra Jens Haarmark Nielsen, der er chef for Fleet Management hos Nordania Leasing.

Han understreger dog, at opgørelsen er præget af, at der hos mange bilproducenter har været ekstraordinært lange leveringstider.

- Det ser ud til, at Mercedes kun i begrænset omfang har været ramt af blandt andet komponentmangel og krigen i Ukraine, og derfor har de været i stand til at holde leveringstiderne nede. Så når vi lige nu ser på en liste over indregistrerede firmabiler, så er den selvfølgelig også et billede af hvilke biler, der har kunnet leveres, og også derfor fylder Mercedes rigtig meget.

Et par andre tyske modeller optager de resterende podiepladser; 3- og 5-serie fra BMW. Begge fås som plugin-hybrider, som giver mulighed for at nedbringe udledningen under kørsel. Også Skoda er et populært mærke hos de danske firmabilister, hvor både Octavia og Superb lokker med rummelighed og masser af udstyr til skarpe priser.


Elbilerne bobler lige uden for top-10

Alle på nær én model i top-10 fås som plugin-hybrid, og størstedelen af bilerne leveres i dag med ledning. Men de rene elbiler banker efterhånden også højlydt på for at få plads på listen.

Den elektriske Polestar 2 indtager allerede i første halvår en imponerende 11.-plads, og vi ikke skal meget længere ned ad listen for at finde Model Y fra Tesla. Fra BMW ser den elektriske SUV, iX3, ud til at blive en populær model i andet halvår af 2022, og blandt de andre elektriske boblere til listen finder vi også modeller som Audi Q4 e-tron, Volvo XC40 Recharge, VW ID.4 og BMW i4.
Herunder kan du se hele listen med de mest populære firmabiler i første halvår af 2022.