Med mere end 100.000 elbiler på de danske landeveje er de elektriske modeller for alvor slået igennem, og med helt fremme i dén udvikling ligger mange danske virksomheder, som i deres firmabil-politik har taget et aktivt valg om, at flåden af firmabiler skal belaste klimaet så lidt som muligt.

- Vi ser nu endelig elbilerne sætte sig på nogle af de flotte pladser i vores top-10. Det er en udvikling, vi længe har skubbet på, og vi er glade for, at så mange af vores kunder følger med på den rejse mod lavere CO2-udledning under kørsel, siger Jens Haarmark Nielsen, der er chef for Fleet Management hos Nordania Leasing.

På gensyn til populær Skoda
At næsten alle nye firmabiler nu har ledning - altså enten som plugin-hybrid eller elbil – betyder dog også, at nogle af de modeller, som tidligere har været populære, må lade livet på listen. Det gælder eksempelvis nogle af de klassiske stationcars fra en producent som Skoda.


- Vi må nok forvente, at det er sidste gang i denne omgang, at de klassiske Skoda-modeller Octavia og Superb har været at finde på listen. På grund af produktions-vanskeligheder er de udgået som plugin-hybrider, og det er netop de varianter, vi har set stor efterspørgsel på, så de to modeller kommer nok kun i begrænset omfang ud at køre hos vores kunder i fremtiden, spår Jens Haarmark Nielsen.

Han understreger, at interessen for den fuld-elektriske Skoda Enyaq - som er søsterbil til VW ID.4 på listen – til gengæld er stigende, så Skoda skal nok komme igen med andre modeller.

Se alle modeller i vores online showroom

Herunder kan du se hele listen med de mest populære firmabiler i første halvår af 2022.