Du ville nok risikere at blive en smule til grin, hvis du får et par år siden havde proklameret, at dieselbilen allerede i 2022 ville være kørt ud på et sidespor af de elektrificerede biler. Men den der ler sidst ler bedst, og hvad der for få år siden kunne synes som utopi er i dag virkelighed; de danske firmabilister har lagt dieselbilerne på hylden og vælger nu i overvejende grad modeller med ledning.

Af de nye indregistrerede firmabiler i årets første kvartal kan op mod 70 procent af bilerne køre på strøm. Heraf er knap 20 procent rene elbiler. Det viser en frisk opgørelse fra landets største leasingselskab, Nordania:

- Det er jo en historisk udvikling, vi er vidne til lige nu. Med så mange elektriske biler er der for alvor mulighed for at sænke udledningen af skadelige partikler under kørslen, og det er et vigtigt skridt i retningen mod en mere bæredygtig fremtid, siger Jens Haarmark Nielsen, Head of Fleet Management hos Nordania Leasing, og uddyber:

- Vi har de seneste år haft stort fokus på at assistere landets virksomheder med at transformere flåderne af firmabiler. Det er selvfølgelig en lang proces, men de seneste tal viser trods alt, at vi er nået rigtigt langt, og vi er både stolte og taknemmelige over resultaterne og den tillid, som vores kunder har vist os.Mercedes er mest populære bilmærke

Trods en rivende udvikling er der dog ting, der stadig er, som det plejer. Og en af de ting er, at firmabilisternes foretrukne bilmærke har en stjerne på fronten. Hele fire modeller fra Mercedes har fundet vej til listen over de mest populære firmabiler i årets første kvartal, og det er historisk stærkt for den sydtyske bilproducent.

- Mercedes står enormt stærkt i segmentet for premium-firmabiler. Og det gælder både de nye elbiler og de mere konventionelle modeller. Senest har den nye C-klasse som plugin-hybrid fået et stort batteri, der gør den endnu mere interessant.

Når det er sagt, understreger direktøren, at der med de meget lange leveringstider på nye biler i øjeblikket sker en forskydning af efterspørgslen og de biler, der reelt bliver indregistreret.

- Der er ingen tvivl om, at Mercedes C-Klasse og GLB er uhyre populære hos vores mange kunder. Og det er med god grund. Men de biler, der bliver indregistreret lige nu er jo modeller, der er bestilt for både 6, 8 og 10 måneder siden, så jeg er ikke bange for at spå, at listen kan se helt anderledes ud, når vi når til slutningen af året, lyder vurderingen fra Jens Haarmark Nielsen, der blandt andet fremhæver den nye elbil EQE som en model, han har store forventninger til i 2022.

Herunder kan du se hele den opdaterede top-10 med de mest udbredte firmabiler i Q1 2022.