Tesla, Tesla og mere Tesla. Stort set alle overskrifter i årets første kvartal har været plastret til med den amerikanske bilproducent - og med god grund.

Siden Tesla tilbage i januar overraskede markedet med et markant prisdyk på både Model Y og Model 3, har efterspørgslen været til at tage at føle på. Specielt prisfaldet på den populære SUV, Model Y, har været et hit blandt firmabilisterne, hvilket også er derfor at den nu sætter sig tungt på førstepladsen på den dugfriske top-10.

Elbilerne imponerer fortsat

6 ud af 10 biler på top-10 kører på ren strøm. Tyg lige på den et øjeblik.

Vi skal ikke meget længere end et år tilbage, hvor enkelte eldrevne modeller for første gang kunne snige sig med ind i top-10. Nu har størstedelen af bilerne på listen et strømkabel med sig, når de tøffer rundt på de danske landeveje.

Læg dertil at det kun er få måneder siden, at vi så en elbil få den første podieplads på vores top-10. Nu går både guld- og bronzemedaljen til strømslugerne, og selv om Mercedes C-klassens evige popularitet for nu sikrer tyskerne endnu en podieplads, så er det potentielt kun et spørgsmål om tid før vi ser et fuldelektrisk podie.

Netop i kølvandet på Teslas prisdyk ser vi et hav af prisnedsættelser på elbiler, blandt andre fra Ford, BMW og Renault, hvilket sandsynligvis vil medføre at der befinder sig endnu flere elbiler på de næstkommende top-10 lister.

Se hele listen med de mest populære firmabiler i første kvartal af 2023 herunder.