Danmark har de seneste måneder været mere eller mindre lukket ned, men det har ikke forhindret et nyt partnerskab i at blomstre i den danske bilbranche. Bag skærmene på hjemmekontorerne har repræsentanter fra Nordania og RCI nemlig arbejdet intenst på at etablere et nyt samarbejde, som betyder, at Nordania allerede om få uger – den 1. juli 2020 – overtager finansieringen af både person- og varebiler som officiel partner for Renault og Dacia i Danmark.

- For os handler det helt grundlæggende om, at vi gerne vil tilbyde vores kunder de bedste løsninger. Med en ny plan for fremtiden har vi omstruktureret salgsorganisationen, og nu er vi glade for, at vi kan begive os ud på en spændende rejse sammen med landets førende finansierings- og leasingselskab, siger Thomas Lildballe Jørgensen, der er salgs- og marketingdirektør hos RCI.

Finansiel erfaring fra øverste hylde

Nordania har mere end 40 års erfaring med finansiering og leasing af blandt andet biler, og her ser man ikke overraskende også meget frem til snart at bidrage til den fortsatte udvikling hos Renault og Dacia på det danske marked:

- Renault har et arsenal af meget interessante modeller, som i årtier har præget de danske veje, og for tiden ser vi både Clio og Captur blande sig i toppen af salgslisterne. Men også Dacia har på få år vist sig at være en folkelig succes med unikke produkter til bilister, der vil have værdi for hver en krone. Så det er naturligvis med stor glæde, vi nu har kunnet indgå en aftale, så vi sammen kan løfte de to bilmærker til nye højder, lyder det fra Andreas Hall-Frederiksen, der er forretningsområdedirektør hos Nordania Finans.

Nordania er Danmarks største leasing- og finansieringsselskab som en del af Danske Bank-koncernen.

Groupe Renault er en del af Renault Nissan Mitsubishi-alliancen, der i 2018 var verdens største bilproducent med godt 10,7 millioner solgte biler.

Fremtiden er fransk – og grøn

Stabile salgstal har de seneste år sikret Renault og Dacia en pæn plads på listen over de mest solgte bilmærker i Danmark. Blandt de grønne biler har den franske bilproducent haft succes med elbilen Zoe, og biler med batterier ses netop som en væsentlig del af nøglen til succes i fremtiden hos Renault, hvor man for nylig har præsenteret den storsælgende Captur som plugin-hybrid.

- Vi går en meget spændende fremtid i møde. Groupe Renault har netop præsenteret en stor plan, hvor strategien for de kommende år er udstukket. På globalt plan handler det blandt andet om optimeret produktion, men elektrificerede drivlinjer er også et vigtigt omdrejningspunkt, og her har vi store forventninger til det danske marked. I Danmark har vi en stærk position i flere segmenter, men vi har naturligvis appetit på langt mere, og her ser vi det nye partnerskab med Nordania som et vigtigt fundament for den fortsatte vækst, siger Thomas Lildballe Jørgensen fra RCI.