Behovet for hjemmekontor og dertilhørende IT-udstyr er større end nogensinde før. Selvom udsigten til en mindre corona-plaget tid, hvor de fleste kan vende tilbage til arbejdspladserne, er lysere end før, vil hjemmearbejdspladserne stadig præge en stor del af 2021. Det stiller store krav til virksomhedernes IT, og flere og flere går med tanker om at reducere de fysiske arbejdspladser, så pladserne ikke længere er 1:1.

Heldigvis ser fremtidens IT-udstyr også meget lysere og - ikke mindst - grønnere ud. Alle skal være med til at yde en indsats og omstille sig, når det kommer til at nedsætte forbruget af IT, og IT-kulturen bør ikke længere være en del af brug-og-smid-væk kulturen.

En oplagt løsning er at genanvende eksisterende udstyr, da det meste udstyr kan få en markant længere levetid, når det kommer i de rigtige hænder. IT-bæredygtighed handler ikke blot om det udstyr, der anskaffes, men ligeså meget om hvordan vi bortskaffer det.

 

Vejen dertil

Men hvordan kommer man så i gang med den grønne omstilling?

Ved eksempelvis at skabe en livscyklus for håndteringen af IT kan man på en sikker, bæredygtig og omkostningseffektiv måde være med til at sætte et aftryk på den grønne agenda.

Helt op mod 98% af IT-udstyr kan nemlig genanvendes, og ved hjælp af IT-Brokere kan bortskaffelsen af IT gøres optimal og samtidig bidrage til en reduceret miljøpåvirkning. Ved at lease virksomhedens IT-udstyr kan man ikke blot sikre at være med på den nyeste teknologiske løsning men også en bæredygtig og genanvendelig løsning.

3 punkter som kan være gode at starte med:

  1. Fastlæg en politik for levetiden af jeres IT-udstyr - hvor længe forventer I at bruge det, inden det skal videre til genbrug?
  2. Skab et overblik over muligheder og løsninger - fx kan I ved at lease jeres IT-udstyr kontinuerligt sikre jer den nyeste teknologi.
  3. Dokumentér og rapportér - sørg for at have overblik over alder, stand og brugsforhold på jeres IT-udstyr. Rapportér og del jeres bæredygtige resultater.

ESG-rapport

ESG har udviklet sig til at være et betydningsfyldt værktøj i mange virksomheder, og det er næsten umuligt ikke at støde på ordet, når virksomheder kommunikerer om deres bæredygtighedsstrategier.

ESG er nu et vigtigt skridt mod en grønnere verden, og de fleste virksomheder har et mål om at forbedre deres ESG-rapport årligt ved at udvise større ansvarlighed over for miljø og klima.

Ved at lease virksomhedens IT-udstyr får man overblik over al hardware, og der er altid adgang til relevant data, som kan indgå i en ESG-rapport. Kort sagt betyder det, at den dokumentation, som fortæller noget om virksomhedens bæredygtige tiltag, nemt og enkelt kan fremvises.

Leasing af IT

Vil du vide mere om leasing af IT og komme i gang med at blive mere bæredygtig? Tag fat i Lotte Engelbrekt Jensen på 23 30 86 61 eller send en mail via knappen herunder.

Kontakt os vedr. IT-leasing