Udviklingen inden for IT går stærkt, hvilket medfører en kort teknologisk levetid på IT-udstyr. Der kommer hele tiden nye modeller og nyt tilbehør, der kan mere end det foregående. For at undgå at virksomhedens IT-udstyr bliver endnu en del af brug-og-smid-væk-kulturen, kan en leasingaftale være svaret.


"IT-bæredygtighed handler ikke blot om det udstyr, der anskaffes, men lige så meget om hvordan vi bortskaffer det."
Lotte Engelbrekt Jensen, Salgschef i Nordania Leasing

Gode råd til at komme i gang med den grønne omstilling

Men hvordan kommer man så i gang med den grønne omstilling?

Ved fx at skabe en livscyklus for håndteringen af IT kan man på en sikker, bæredygtig og omkostningseffektiv måde være med til at sætte et aftryk på den grønne agenda.

Helt op mod 98% af IT-udstyr kan nemlig genanvendes, og ved hjælp af IT-Brokere kan bortskaffelsen af IT gøres optimal og samtidig bidrage til en reduceret miljøpåvirkning. Ved at lease virksomhedens IT-udstyr kan man ikke blot sikre at være med på den nyeste teknologiske løsning men også en bæredygtig og genanvendelig løsning.

3 punkter som kan være gode at starte med:

  1. Fastlæg en politik for levetiden af jeres IT-udstyr - hvor længe forventer I at bruge det, inden det skal videre til genbrug?
  2. Skab et overblik over muligheder og løsninger - fx kan I ved at lease jeres IT-udstyr kontinuerligt sikre jer den nyeste teknologi.
  3. Dokumentér og rapportér - sørg for at have overblik over alder, stand og brugsforhold på jeres IT-udstyr. Rapportér og del jeres bæredygtige resultater.

ESG-rapport

ESG har udviklet sig til at være et betydningsfuldt værktøj i mange virksomheder, og det er næsten umuligt ikke at støde på ordet, når virksomheder kommunikerer om deres bæredygtighedsstrategier.

ESG er nu et vigtigt skridt mod en grønnere verden, og de fleste virksomheder har et mål om at forbedre deres ESG-rapport årligt ved at udvise større ansvarlighed over for miljø og klima.

Ved at lease virksomhedens IT-udstyr får man overblik over al hardware, og der er altid adgang til relevant data, som kan indgå i en ESG-rapport. Kort sagt betyder det, at den dokumentation, som fortæller noget om virksomhedens bæredygtige tiltag, nemt og enkelt kan fremvises.

I 2024 implementeres en ny form for bæredygtighedsrapportering, som i første omgang involverer virksomheder, der har mere end 500 ansatte. Det vil fra 2024 og fremover være lovpligtigt at rapportere inden for de tre følgende områder; miljø, sociale forhold og ledelse. Mindre virksomheder kan dog også med fordel hoppe med på bølgen og være med til at rapportere og formidle de gode resultater.


Har I brug for råd og sparring angående jeres IT-udstyr, så står Nordania klar med hjælp, når I skal finansiere jeres bæredygtige omstilling. Vi hjælper også gerne med at dokumentere jeres bæredygtige indsatser. Kontakt os allerede i dag. 


Leasing af IT

Vil du vide mere om leasing af IT og komme i gang med at blive mere bæredygtig? Tag fat i Lotte Engelbrekt Jensen på 23 30 86 61 eller send en mail via knappen herunder.

Kontakt os vedr. IT-leasing