Oveni Covid-19 pandemien har en anden krise skabt dybe problemer i 2021 – den globale mangel på mikrochips. Hvad der startede som en ulempe for dem, som ønsker at købe en PlayStation 5, Xbox eller et TV, er nu kommet til bilindustrien.


Hvordan er manglen på mikrochip opstået?

En af de primære årsager er COVID-19, som affødte en kæmpe efterspørgsel fra forbrugerne på alle former for elektronik. Efterspørgslen på elektronik til hjemmekontoret i form af laptops, gaming-udstyr, telefoner, hvidevarer mm. steg støt i takt med, at vi alle skulle være hjemme. Samtidig lukkede en række bilproducenter deres fabrikker verden over, og det medførte et skift i produktionen af mikrochips. Efterspørgslen på biler overraskede producenterne og blev større end forventet. Konsekvensen af manglen på mikrochips har nu medført, at flere bilproducenter har meddelt, at de har måtte skære deres produktion ned med ikke mindre end 40%.

Hvad betyder manglen på mikrochips, når du bestiller en ny bil?

Det afhænger meget af, hvilken bil som skal være din næste firmabil. Der er stor forskel på de enkelte mærker og modeller. Nogle er hårdt ramt, mens andre bilmærker fortsat har lagre.For at gør en lang historie kort, så kan der forekomme længere ventetid på din nye firmabil, eller du kan risikere at skulle gå på kompromis med det ønskede udstyr. Områdedirektør i Nordania, Jens Haarmark, udtaler:

 

”Vi har fuld forståelse for, at mange af vores kunder er frustreret over de lange ventetider på nogle af bilerne. Vi holder naturligvis en tæt kontakt til vores leverandører og partnere for at være ajour med seneste meldinger. Men vær gerne ude i ekstra god tid, når der skal bestilles ny bil. Har du allerede en firmabil, så vil der være mulighed for at køre lidt længere tid i den. Giv os gerne et kald, så undersøger vi mulighederne.”

 I tvivl om hvilket bilmærke

du skal vælge?

Gå til vores app her Her kan du se priser, udstyr og sammenligne mere end 600 biler.