Alting har sin tid – det gælder også for den populære og klassiske firmabil Ford Mondeo.


Efter næsten 30 år stopper Ford produktionen af den populære firmabil Ford Mondeo i Europa. I marts 2022 ruller den sidste Mondeo af produktionsbåndet på fabrikken i Valencia. 

Årsagen er meget enkel og ikke overraskende. Grundet svigtende efterspørgsel er det ikke længere rentabelt at producere bilen. Kundernes præferencer går mod elektrificerede køretøjer, SUV`er og crossovers samt en stigende konkurrence fra premium-mærker som Audi, BMW, Mercedes og Volvo, har medført et stadigt  faldende salg de seneste år. I 2021 er der kun indregistreret 190 Ford Mondeoer - ifølge statistik fra de danske bilimportører - hvilket er et fald på 55% fra 2020. Mondeoen har da heller ikke været at finde på Nordanias top 10 liste, over de mest populære firmabiler, de sidste mange år.

Mondeon afløste Ford Sierra i 1993 og blev markedsført som en verdensbil. Det er da også blevet til en del Mondeoer på vejene gennem årene. Hele 5 millioner er kommet ud på de europæiske veje.

Nordanias bilekspert Martin Thorsted sætter sine ord på, hvorfor Mondeoen har været så populær som firmabil:

Den kørende sælger fik tilbage i 1993 noget af en opgradering, da Sierra blev til Mondeo. Baghjulstrækket blev til forhjulstræk, men køreegenskaberne blev samtidigt til det, som Ford nok mest er kendt for: Inspirerende og dynamiske køreegenskaber. Dette kombineret med gode pladsforhold, attraktive priser og særlige flådeudgaver med ekstra udstyr, sikrede Mondeo en plads i toppen over de mest populære firmabiler i over 25 år

Den nyeste udgave af Mondeo – eller sidste om man vil – kom til Europa i 2014, hvor tendensen til SUV så småt var begyndt, og hvor premium-mærkerne blev billigere. Mondeo kom derfor aldrig helt op i toppen af salgslisterne igen, men dens kvaliteter har aldrig svigtet,”


Fords produktion rettes nu i stedet mod køretøjer, der kan opfylde målsætningen om kun at sælge biler, der ikke udleder CO2 fra år 2030. De første skridt i denne udvikling har vi allerede set med de populære opladelige biler Kuga Plug-in hybrid og Mustang Mach-E elbil. Fra 2023 kommer en helt ny generation af elbiler fra Ford, som er udviklet i samarbejde med Volkswagen.

Nordania har leveret firmabiler til danskerne siden 1966, og det må være første gang, at en klassisk firmabil udgår uden en direkte afløser. 

Besøg vores showroom BLUE eller Nordania Bilapp hvor du kan se aktuelle tilbud på Ford.

Netop den nye Ford Mustang Mach-E indgik i vores Digitale Bildag, hvor du kan høre vores bileksperters vurdering - se mere herPrivat ladestander

HUSK: Med en firmabil hos Nordania kan du bestille en ladestander til din private bopæl. Så bliver den leveret og installeret sammen med din nye firmabil.