Helt op til 98% af IT-udstyr kan nemlig genanvendes, hvis det kommer i de rigtige hænder ved bortskaffelsen. Når I leaser jeres IT-udstyr, sikrer I jer ikke kun den nyeste teknologiske løsning men også muligheden for at få en mere bæredygtig løsning.

Fordelene ved en IT-livscyklus er mange:
  1. Øget levetid - bæredygtig genanvendelse
  2. Korrekt bortanskaffelse ift. GDPR
  3. Konkret data til ESG-rapporteringen
  4. Omkostningseffektiv
  5. Reduceret CO2-udledning

    Vores samarbejdspartnere på IT-området er ISO-certificerede, og de kan derigennem både dokumentere miljøparametre i klargøringsproces til genanvendelsen af udstyret, samt dokumentere sikkerheds-parametre i datasletningsprocessen.

ESG-rapportering

Fra 2024 bliver alle større virksomheder - samt børsnoterede virksomheder - omfattet af  CSRD-lovgivningen, som stiller skærpede krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering. Tidligere har mange virksomheder haft et ønske om at forbedre deres ESG-rapport, men fra 2024 bliver det altså et direkte krav, at der år for år udvises større ansvarlighed over for miljø og klima som nu skal dokumenteres. Ved at lease jeres IT-udstyr får I hurtigt overblik over jeres hardware, og I har altid adgang til de nøjagtige data, som kan inkorporeres i ESG-rapporten. Fx kan en softwarebaseret sletteløsning, der følger de gældende GDPR-regler, være en oplagt løsning i forhold til harddiske eller et andet lagringsmedie, som altid skal destrueres fysisk.


Hvordan kommer man så i gang?

Der skal heldigvis ikke mange skridt til, førend man er godt i gang med den bæredygtige omstilling af IT. Vi giver her vores 3 bud på, hvordan I kommer godt i gang:

1. Fastlæg en politik for levetiden af jeres IT-udstyr – læg en plan for, hvor længe I vil bruge jeres it-udstyr, inden det skal sendes videre til genbrug.

2. Skab jer et overblik over forskellige muligheder og løsninger - fx kan I ved at lease jeres IT-udstyr kontinuerligt sikre jer den nyeste teknologi, og kan på den måde slippe for at arbejde med forældet udstyr.

3. Dokumentér og rapportér - sørg altid for at have overblik over alder, stand og brugsforhold på al jeres IT-udstyr. Rapportér og del derefter jeres bæredygtige resultater.

Har I brug for råd og sparring angående jeres IT-udstyr, så står Nordania klar med hjælp, når I skal finansiere jeres bæredygtige omstilling. Vi hjælper også gerne med at dokumentere jeres bæredygtige indsatser.Leasing af IT

Er du også blevet nysgerrig på leasing af IT? Og vil du vide mere? Så tag fat i Lotte Engelbrekt Jensen på 23 30 86 61 eller send en mail via knappen herunder.

Kontakt os vedr. IT-leasing