Kig i krystalkuglen: Spændende firmabil-nyheder på vej i 2022

Mangel på mikrochips har givet lange leveringstider, den populære dieselbil er udfordret, og de elektriske biler har for alvor haft deres indtog. Men hvordan ser det så ud for firmabilerne i 2022? Det giver vores bilekspert sit bedste bud på her.

Det er de færreste forundt at kunne se ind i fremtiden. Og det er nok meget godt. Men hos Nordania har vi en bilekspert, Martin Thorsted, som faktisk er i stand til netop dét. Han har i hvert fald overraskende ofte ret i sine forudsigelser, når det handler om biler - i særdeleshed firmabiler - og markedet generelt. Og hvad kan du så bruge det til? Jo, her giver han dig sit bud på, hvad du kan forvente af det nye år. Og det er ikke så lidt.

Elbiler vil trumfe plugin-hybrider

Den store efterspørgsel efter elektriske biler vil fortsætte, men jeg forventer at salget af rene elbiler vil stige markant, og at salget af plugin-hybrider vil falde.

De oplagte elbiler i firmabilsklassen kom først på markedet i midten af 2021, og i 2022 kommer der flere modeller til. Elbiler under 472.000 i skattegrundlag vil i 2022 fortsat være uden afgift, og den afgift der måtte tilgå over denne grænse vil fortsat være lav.

Her kan du se nogle af de store bilnyheder fra året der gik, da vi i sommer afholdt Digital Bildag. Artiklen fortsætter under videoen.


Plugin-hybrider vil se en stigning i afgift, og det betyder at en plugin-hybrid til 350.000 vil stige 15.000 i afgift. Dyrere plugin-hybrider vil stige mere. 
Det øgede salg af elbiler vil ikke bare ske på bekostning af benzin- og dieselbiler, men også plugin-hybrider. Plugin-hybrider har nogle begrænsninger indbygget, og vi ser allerede at mange går direkte til elbiler ved valg af næste firmabil. Flere store firmaer har besluttet, at det fra 2022 kun vil være muligt at vælge elbil som firmabil. Mange andre firmaer vil følge denne tendens og bidrage yderligere til omstilling af deres bilflåde mod det grønne.

Det bliver nemmere at køre elbil

Udfordringer med at oplade vil også blive forbedret, og flere ladeudbydere har planlagt flere lynladere, særligt langt motorvejene. Men har man adgang til hjemmelader enten hjemme eller på job, vil man primært lade her.

Manglen på mikrochips og de deraf følgende lange leveringstider vil desværre fortsætte i 2022, og først hen mod slutningen af året vil der være bedring. Det anbefales at man bestiller den nye firmabil i meget god tid.

Udvalgte nye biler i 2022

I det nye år dukker der endnu flere elbiler op i firmabilsklassen.
Nordania ser særligt frem til nedenstående biler:

Audi Q6 e-tron
- Q5 størrelse SUV på ny platform

BMW i4
- Ren elektrisk 4-serie

Mercedes-Benz EQB
- Ren elektrisk GLB og sjælden mulighed for 7 sæder i elbil

Mercedes-Benz EQE
- Mindre udgave af den imponerende EQS

Nissan Ariya
- Længe ventet SUV fra pioneren Nissan. Størrelse matcher Q4, ID.4 og andre

Renault Megane E-Tech Electric
- Matcher ID.3 men er smartere og biligere

Polestar 3
- Stor SUV baseret på den kommende XC90

Volvo C40
- Volvos udgave af den populære Polestar 2

Du kan gå på opdagelse blandt vores mere end 500 biler i vores online showroom.

Gå til online showroom

Andre har også læst