Du ser ikke syner. Antallet af Tesla-biler på de danske veje er eksploderet det seneste år, og du kan efterhånden ikke undgå at se stribevis af de ofte hvide elbiler suse forbi. Og interessen er fortsat stor hos de professionelle bilister.

I de første tre måneder af 2024 holder Model Y nemlig fast i førerpositionen som den mest populære model hos erhvervskunderne i Nordania Leasing. Men det er ikke uden konkurrence.

"Hvor vi i begyndelsen af 2023 oplevede et af de største prisfald nogensinde, har Tesla omvendt hævet prisen en smule i år, så selvom Model Y fortsat har en stærk appel som en veludstyret, rummelig og effektiv elbil, ser vi en betydelig nedgang i bestillingerne, når vi sammenligner med sidste år" siger Jens Haarmark Nielsen, chef for Fleet Management i Nordania Leasing. 

Stjernen tilbage på toppen
Der er dog også grund til at fejre de friske tal i det sydtyske, for Mercedes har med hele tre modeller i top-10 genoprettet sin position som det mest populære bilmærke blandt firmabilisterne.

"Mercedes har formået at tilpasse sig de skiftende præferencer hos kundernes med en bred vifte af modeller. Og med endnu en prisjustering i første kvartal, hvor de elektriske modeller blev endnu mere attraktive, ligger tyskerne lunt i svinget hos vores kunder," forklarer Jens Haarmark Nielsen.



Nu er det – også hos Mercedes – de elektriske modeller, der er størst efterspørgsel på, og C-Klasse er således den sidste konventionelle model på listen. Den klassiske C-Klasse har ellers haft en fast plads helt oppe i top-3 hvert eneste år fra 2016 til 2023.

"Næsten alle vores kunder vælger nu elbiler. Det er en tydelig indikation af, hvor firmabilmarkedet bevæger sig," siger Jens Haarmark Nielsen og tilføjer, at elbilerne nu udgør 69 procent af alle de bestilte biler i første kvartal, mens plugin, diesel, og benzin henholdsvis står for 7, 11, og 13 procent.

Se hele listen med de mest populære firmabiler i første kvartal af 2024 herunder.