I kølvandet på konkurrenter som Jaguar og Audi sender Mercedes-Benz nu sin første elbil på markedet, som ikke baserer sig på tidligere brændstofmodeller. Og på linje med både konkurrenter og bilisternes præferencer hører den nye Mercedes EQC til i den højbenede crossover/SUV-klasse.

”Designmæssigt skiller EQC sig ud fra andre Mercedes-modeller. Selv om slægtskabet med Mercedes GLC er tydeligt, er særligt fronten markant og helt sin egen,” siger Martin Thorsted, bilekspert hos Nordania Leasing og fortsætter:

”Bag rattet er det klassisk Mercedes med højeste kabinekvalitet og et flot udstyrsniveau. Men alt er alligevel pakket ind i et nyt elektro-look med f.eks. luftdysser designet som printplader og en førerplads domineret af to store 12,3 tommer skærme."

Langtrækkende og lynhurtig

Mercedes-Benz EQC fås fra en beskatningsværdi på 680.000 kroner og kan leveres af Nordania i begrænset omfang i 2019. Med hele 408 HK er der tale om en særdeles hurtig elbils-debutant, der går fra 0 til 100 på cirka 5 sekunder.

Rækkevidde er 400 km på en fuld ”tank” målt efter den realistiske WLTP-standard. Så EQC vil faktisk kunne matche kørselsbehovet hos mange firmabilister. Og skulle der være behov for opladning på vejen, tager EQC op til 110KW på en hurtig-ladestation. Det skulle oplade batteriet fra 10 til 80 procent på cirka 40 minutter, eller hvad der svarer til en god kop kaffe og en sandwich.

”Elbilen er stadig et lidt usikkert valg for mange, der er vant til friheden i den traditionelle bil. Men med biler som Mercedes EQC, Audi e-Tron og Jaguar I-PACE – årets bil i Europa – kommer der elbiler til i premiumklassen, som ligner realistiske, grønne alternativer for firmabilisten. Og selv om udvalget endnu er begrænset, er der en interessant udvikling i gang,” siger Martin Thorsted.

Bilen er spritny og kan endnu ikke ses i vores showroom. Vil du vide mere, er du derfor velkommen til at ringe til Nordania på 45 12 12 12.

Find andre Mercedes-Benz firmabiler i vores showroom

Gå på opdagelse i farver, ekstraudstyr og
leasingspecifikationer i vores showroom.

Se Mercedes-Benz firmabiler