Med den nye C5 Aircross sender Citroën en bil på markedet, der rammer plet i det populære SUV-segment.

Citroën C5 Aircross deler teknik og prisniveau med søsteren, Peugeot 3008, men har sit helt eget karakteristiske og iøjnefaldende franske udseende.

"Den er både atypisk og imponerende. Udefra springer den store front og høje motorhjelm i øjnene, og det samme gør en række designmæssige detaljer," siger Martin Thorsted, bilekspert hos Nordania Leasing og fortsætter:

"I den rummelige kabine er der bløde, brede sæder, hvor de tre individuelle bagsæder skiller sig ud i forhold til andre biler i dette segment. Udover det fornuftige bagagerum er der også en række andre opbevaringsmuligheder i bilen, eksempelvis i midterarmlænet og i dørene."

Verdenspremiere på ny affjedring
Affjedringen er et nyt tiltag fra Citroen, der får verdenspremiere med C5 Aircross. Det nye affjedringssystem skal dæmpe bumpene, samtidigt med at køredynamikken bevares.

"Jeg synes, at Citroen lykkedes godt med det nye affjedringssystem, hvor bilen får en mere "flyvende" oplevelse, når den forcerer og ikke mindst absorberer vejbump og ujævnheder. Det giver for mig noget ekstra komfort, men jeg er med på, at det nok ikke er alles croissant," siger Martin Thorsted.

Nordania Leasing anbefaler Citroën C5 Aircross med 8-trins automatgear, der fås til en beskatningsværdi fra 321.943 kroner.