Med to ud af tre pladser på podiet kan Mercedes tage hul på et nyt år i rollen som firmabilisternes favorit. I sommeren 2018 landede en opdateret udgave af Mercedes C-Klasse på markedet efter et omfattende facelift, og siden da har den elegante tysker stjålet en stor del af rampelyset i sin klasse. Og nu viser friske tal fra landets største leasingselskab, Nordania, at Mercedes C-Klasse også i år indtager den fornemme førsteplads på listen over de mest populære biler.

 

Herregårdsvogn gav kamp til stregen

At stjernen fra Stuttgart skulle indtage troppen lå ellers ikke i kortene for få måneder siden. Helt ind i efteråret så det nemlig ud til, at det ville blive det svenske flag, der skulle hejses. Volvo har takket være V60 haft et usædvanligt stærkt år, hvor modellen i størstedelen af 2019 har ligget øverst på listen over de populære firmabiler.

 

- Det er første gang, en svensk bil har ligget i front, og det har den faktisk gjort størstedelen af året. Det er tydeligt, Volvo med V60 har ramt en fremragende kombination af komfort, design, praktik og pris, som har gjort den meget attraktiv. Derfor er den blevet taget rigtig godt imod af de danske firmabilister, forklarer Jens Haarmark Nielsen, der er chef for Fleet Management hos Nordania Leasing.

 

Se Volvo V60 i vores online showroom

 

Men i årets sidste måneder har der stået Mercedes på rigtig mange bestillinger, og med en imponerende slutspurt har tyskerne kæmpet sig tilbage øverst på podiet med C-Klassen, der således henviser Volvo V60 til en hæderlig andenplads.

- Det er særligt C-Klasse, der har trukket læsset i slutningen af året. Det handler helt grundlæggende om, at det er en komplet firmabil til en god pris. Masser af udstyr og en god køreoplevelse gør det til mange kunders favorit. Men også den endnu større E-Klasse er uhyre populær blandt de danske firmabilister, og ligesom sidste år ender den faktisk på en solid tredjeplads, afslører Jens Haarmark Nielsen.

 

Se Mercedes C-Klasse i vores online showroom

 

Fornem trøstepræmie til tysk konkurrent

På listen over de mest populære firmabiler finder man hele tre VW-modeller i form af Passat, Tiguan og Touran. Som Danmarks mest populære bilmærke er det næppe den store overraskelse, at folkevognen også blandt firmabilisterne er en populær sag.

 

En klassiker som Ford Mondeo er med på et hængende hår på listens 10.-plads, mens den bayerske konkurrent til Mercedes C-Klasse i form af BMW 3-serie må se sig henvist til en ottendeplads. Til gengæld kan den køreglade BMW bryste sig af titlen som årets firmabil i Danmark, da den i slutningen af 2019 fik flest stemmer blandt de jurymedlemmer, der skulle kåre Businessbilen 2020.

Fakta: Firmabiler i Danmark

- Erhvervsleasing udgjorde 30 % af det samlede bilsalg i 2019.

- De danske virksomheder står samlet set for 41 % af de totale anskaffelser (køb og leasing) i 2019.

- Nordania er Danmarks største leasingselskab med mere end 40 års erfaring på området.


Firmabiler: Top 10 i 2019

1. Mercedes C-klasse

2. Volvo 60-serie

3. Mercedes E-klasse

4. VW Passat

5. VW Tiguan

6. Volvo XC60

7. Renault Grand Scenic

8. BMW 3-serie

9. VW Touran

10. Ford Mondeo


Se bilerne i vores online showroom