Gå til hovedindhold
Del

Bilafgifter: Læs om de nye ændringer i 2021

Nye bilafgifter skal sikre flere grønne biler på vejene. Men hvad betyder det for dig med firmabil? Regeringens har d. 18. december fremsat et forslag til ændring af registreringsafgiften, men den endelige lov er endnu ikke vedtaget. I artiklen her har vi derfor samlet det, som vi ved på nuværende tidspunkt.

Registreringsafgiften på biler har de seneste år været et vigtigt element i forhandlingerne om finansloven. I år er ingen undtagelse, da regeringen sammen med støttepartierne indledte julemåneden med at fremlægge en ny plan for afgiften på biler.

I modsætning til tidligere afgiftsændringer er det målet, at det aktuelle udspil skal give klarhed over afgifternes udvikling i en længere årrække.

Det endelige udkast til loven blev præsenteret d. 18. december 2020. Lovforslaget er 113 sider langt, og vi er godt i gang med at nærstudere udkastet fra Christiansborg.

På baggrund af lovforslaget har vi nedenfor listet en række punkter over de ændringer, som vi forventer træder i kraft. Vi gør opmærksom på, at der foreløbigt er tale om et endnu ikke vedtaget lovforslag, så vi tager forbehold for ændringer i nedenstående liste.

 1. Der er udsigt til en flerårig aftale, som giver ro på afgifterne de næste 5 år.
 2. Afgiftsfritagelsen for elbiler stiger fra ca. 400.000 kr. til ca. 500.000 kr. Og mange større elbiler falder i afgift.
 3. Plugin-hybrider ser ud til at blive begunstiget af lavere afgift – og særligt firmabilsklassen.
 4. Beskatning af ladestander falder bort pr. 1. juli 2021. Det gælder også eksisterende kunder.
 5. Der kommer en stigning i miljøtillægget gældende for alle biler. Det vil være stigende år for år indtil 2025.
 6. Benzin- og dieselbiler bliver kun påvirket i mindre grad af de nye registreringsafgifter.
 7. Små og mellemstore varevogne forventes at stige i afgift, mens der er usikkerhed omkring afgiften på store kassebiler over 3 tons.
Vi gør opmærksom på, at ovenstående udelukkende er en vurdering ud fra det lovforslag, regeringen har offentliggjort, så der tages forbehold herfor, ligesom der tages forbehold for ændringer.

Grøn bølge på de danske veje

De nye tiltag har til formål at sikre flere biler på vejene, hvor strøm er en del af drivlinjen. Det sker som en del af planen om at reducere udledningen af CO2 med 70% i 2030 sammenlignet med udledningen i 1990.

Det bakkes naturligvis op hos Nordania, hvor vi blandt andet har lanceret konceptet GreenFleet70. Her leverer vi skræddersyede firmabilsløsning bestående af elbiler og plugin-hybrider, som giver mulighed for lavere CO2-kørselsudledning end konventionelle bilmodeller. Vi hjælper virksomhederne i Danmark med at sammensætte den helt rigtige flåde, som matcher virksomhedens behov og ambitioner.

Hvad er GreenFleet70?

Vores koncept dækker over:

 • Elbiler, plugin-hybridbiler og brændstoføkonomiske biler (se et udvalg herunder)
 • Mulighed for at tilvælge privat ladeboks
 • Konstruktiv afrapportering med GreenFleet-score
 • Individuel rådgivning med fokus på løsninger, som indebærer en lav CO2-udledning under kørsel

Læs mere om GreenFleet70

Andre har også læst