Med et større kørselsbehov end den gennemsnitlige dansker er det ingen overraskelse, at 7 ud af 10 nye firmabiler fortsat kører på diesel. Men interessen for biler, der helt eller delvist kører på strøm, er i kraftig stigning.

Mere end 10 procent af de nye firmabiler er nu plugin-hybrider, så de sammen med elbilerne nu udgør 14 procent af de firmabiler, der er sendt på vejene i årets tre første kvartaler. Til sammenligning var andelen på lige knap 10 procent efter første halvår, og i hele 2019 lå andelen på yderst beskedne 0,5 procent.

Online showroom | Se vores udvalg af elbiler og plugin-hybrider

Et hastigt voksende udvalg af elbiler og plugin-hybrider har naturligvis en vis betydning, men ifølge Jens Haarmark Nielsen, der er chef for Fleet Management hos Nordania Leasing, er det også frugterne af en ihærdig indsats på området, man nu kan høste.

- Vi har stort fokus på et tilbyde vores kunder attraktive muligheder for at øge andelen af elektrificerede biler i flåden. For brugerne er det ikke mindst muligheden for at bestille en ladestander, der bliver leveret og installeret sammen med bilen, som gør en forskel. Vi har altså gjort det lige så let som at bestille en konventionel firmabil, forklarer Jens Haarmark Nielsen.Første plugin-hybrid på hitlisten

En dugfrisk opgørelse fra Nordania Leasing viser hvilke biler, der hitter blandt de danske firmabilister. Og her figurerer for første gang nogensinde en plugin-hybrid. Det er den kompakte SUV, Ford Kuga, der er strøget direkte ind på en 8.-plads på listen og er nu udsolgt for i år.

Top 10 | Se de mest leasede firmabiler i 2020

Mange af modellerne i top-10 kan naturligvis fås som plugin-hybrid, men Ford Kuga skiller sig ud ved nærmest udelukkende at blive valgt som plugin-hybrid. Det er første gang, vi oplever den tendens blandt vores mest populære bilmodeller.Jens Haarmark Nielsen | Chef for Fleet Management hos Nordania Leasing

Ford Kuga plugin-hybrid

Online showroom | Se priser og udstyr på Ford Kuga PHEV

Han forventer, at det hverken bliver den sidste eller den eneste af slagsen, men at Kuga blot er en forløber for en tendens, der formodentlig vil udvikle sig i takt med, at både andelen af elbiler og plugin-hybrider kommer til at stige.

- Udbuddet vokser kraftigt for tiden. Allerede nu ser vi som sagt, at de fleste af vores populære firmabiler også fås som plugin-hybrider, og på elbil-fronten kan en model som ID.3 fra Volkswagen uden tvivl være med til at skubbe andelene i vejret, mener Jens Haarmark Nielsen, der desuden kan berette, at selvom den knap har fået asfalt under hjulene endnu, har Nordania Leasing allerede modtaget flere ID.3-bestillinger fra firmabil-kunder.

Online showroom | Se priser og udstyr på Volkswagen ID.3

Målbare CO2-besparelser på bilflåden

Tidligere i år lancerede Nordania et koncept under navnet GreenFleet70. Det er en samlet pakke af tilbud, rådgivning og rapportering, der gør det muligt for virksomhederne at dokumentere sort på hvidt, hvilken forskel en transformation af bilflåden medfører.

- Vi kan med udgangspunkt i kundernes egne ambitioner sætte nogle mål for flådens udvikling over en 10-årig periode. Det gør det muligt at transformere flåden i et tempo, der matcher virksomhedens behov, og det er meget vigtigt, fordi ingen virksomheder er ens. For nogle virksomheder vil de konventionelle biler fortsat spille en vigtig rolle i flådesammensætningen, mens andre virksomheder i højere grad har mulighed for at adoptere elektrificerede biler, forklarer Jens Haarmark Nielsen og uddyber:

- Med udgangspunkt i vores data kan vi efterfølgende dokumentere, hvor langt hver enkelt bil kører på literen i praksis, og dermed kan vi give vores kunder et meget nøjagtigt billede af flådens CO2-udledning og den besparelse, som hver enkelt elbil eller plugin-hybrid kan bidrage med.

Du kan læse mere om konceptet på greenfleet70.dk.

Elbiler og plugin-hybrider hos Nordania

Hvis du som firmabilist er interesseret i firmabiler med strøm som en del af drivlinjen, kan du gå på opdagelse i vores online showroom. Har din virksomhed en bilpolitik hos Nordania Leasing, kan du med fordel benytte dig af Nordania’s bil-app.

Ønsker du og din virksomhed at få større overblik over jeres flådes CO2-udledning – og få lagt en konkret plan for transformationen af flåden, der matcher jeres ambitioner og behov – så tag endelig kontakt til jeres rådgiver hos Nordania Leasing eller skriv direkte til firmabiler@nordania.dk.

Nordania Bil App