Når bygninger og anlæg skal have nyt liv i Norden, er det ofte virksomheden Bravida, der står bag. Mere end 12.000 medarbejdere står for at installere og vedligeholde de funktioner, der får elektricitet, varme, køling, vand, ventilation og sikkerhed til at fungere.

Med hovedområder inden for el, VVS og ventilation er det oplagt for en virksomhed som Bravida at tage aktivt del i omstillingen mod en mere bæredygtig fremtid, og derfor er netop bæredygtighed et nøglebegreb – også i den danske del af forretningen, hvor direktør Johnny Hey har store ambitioner:

Det er meget vigtigt for os, at folk kan se os som en frontløber. Bravida skal både på nordisk plan og i Danmark være den største spiller inden for installation og service med et bæredygtigt sigte. Det betyder, vi på alle fronter skal være med fremme i samfundsudviklingen og den teknologiske udvikling.

I videoen her kan du blive klogere på Bravida’s indsats- og fokusområder i forhold til både arbejdsmiljø og bæredygtige logistiske løsninger:

 

 

Med mere end 1.100 varebiler på vejene spiller flåden af biler i Bravida en væsentlig rolle i virksomhedens CO2-regnskab. Her kan elektriske varevogne være en del af løsningen, og Nordania Leasing har netop leveret de første af slagsen, så de i den kommende periode kan blive gennemtestet af Bravida. Johnny Hey ser frem til at blive klogere på den nye type varebil:

- Selve el-varevognen er ny i vores brug, men vi forventer, den har det samme kørselsmønster som de øvrige varebiler. Og så prøver vi at se, hvilke muligheder – og måske udfordringer – det giver i forhold til den almindelige logistik i vores dagligdag.
Sådan skal flåden udvikle sig de næste 5 år

Sammen med Nordanias rådgivere har Bravida lagt en ambitiøs plan for transformationen af virksomhedens flåde. Det betyder, at man allerede nu er gået i gang med at nedskalere varebilernes størrelse, ligesom de første elektriske varebiler er taget i brug.

På sigt ønsker man blandt andet at teste alternativer som brint, inden man i 2026 helt forventer at stoppe bestilling af varebiler med dieselmotor. Bravidas målsætning er at co2 udledningen skal sænkes med minimum 30% frem til 2025.


Hvis din virksomhed også ønsker at se nærmere på grønne alternativer og den potentielle reducering af jeres CO2-udledning, kan du læse mere på GreenFleet70.dk og kontakte Nordania på... 

firmabiler@nordania.dk