Budweg Caliper er en familievirksomhed, som så dagens lys tilbage i 1978. Henning Larsen, grundlægger af Budweg, begyndte dengang at opkøbe brugte bremsekalibre, for derefter at renovere og videresælge dem. Virksomheden tog hurtig fart, og blev kendt for deres høje kvalitet,  som i dag sælges i hele Europa. Henning Larsens to sønner Thomas E. Larsen og Jan Uwe Larsen overtog senere virksomheden, som i dag har knap 140 ansatte i Danmark - hvor den primære produktion finder sted - og en mindre produktionsenhed i Korea med 12 mand.

 

Opkøb af kapitalfond – nye muligheder opstår

I 2018 blev majoriteten af Budweg opkøbt af kapitalfonden Capeidea, da Thomas E. Larsen og Jan Uwe Larsen, ønskede at sikre den bedste fremtid for virksomheden. Efter opkøbet blev det interessant for virksomheden, at se på mulighederne for ejendomsleasing som en oplagt finansieringsmulighed. Budweg Calipers nuværende CEO, Christer Mysling, udtaler følgende om årsagen til, at de endte med at vælge ejendomsleasing:

- Det er et naturligt træk for en kapitalfond at frigøre kapital. Det er dog vigtigt at understrege, at virksomheden bliver, hvor den er. Dette bestyrkes med en langvarig ejendomsleasing løsning, hvor der er mulighed for at købe bygningerne tilbage.

Udover de mere åbenlyse grunde til at lease, var årsagen til at valget faldt på ejendomsleasing, den særlige sale and lease back løsning, som Nordania er de eneste til at tilbyde i Danmark. Ved sale and lease back sælger du din ejendom til os på markedsvilkår, og vi indgår en leasingaftale med dig, hvor du leaser ejendommen tilbage af os på nærmere aftalte vilkår.

Det er første gang i Budweg Calipers historie, at de leaser bygninger, og det har givet dem en frihed, som ikke de ikke kunne finde andre steder. 

Vi føler, at vi er herre i eget hus, og vi passer på bygningen som var det vores egen – hvilket den måske også bliver igen en dag. Der er en stor tillid til os, fra Nordanias side, og der er tiltro til, at vi passer godt på bygningen og vedligeholder den, som den skal.Christer Mysling | CEO, Budweg Caliper

Grøn profil

Udover at være en solid virksomhed, der er kendt for at sælge kvalitetsprodukter, er Budweg Caliper også kendt for deres bæredygtige profil. Hele tanken bag at opkøbe brugte reservedele, for derefter at renovere dem, har vist sig at være fordelagtig på en række parametre. Dels er det færdige resultat ofte samme kvalitet end nyproducerede, og dels, så sparer det en masse energi, da renovering af bremsekalibrene kræver noget mindre energi end, der bruges, når helt nye kalibre skal produceres. Og sikkerheden bliver der bestemt ikke skåret ned på, som Christer Mysling fortæller her:

- Vi gør alting lidt bedre end strengt nødvendigt. Det gælder for vores produkter og i vores service. For bremsekalibre handler om sikkerhed. Og vi går ikke på kompromis med sikkerheden.

Leasing af erhvervsejendomme

Det er Nordanias Senior Salgschef for Real Estate, Stine Kepp, i samarbejde med Danske Bank, som har stået i spidsen for aftalen med Budweg Caliper.

Går du, ligesom Budweg Caliper, også med tankerne om at lease en ny erhvervsejendom? Så tag fat i Stine Kepp på 20 75 38 06 eller Senior Salgschef Per Kjær Lange på 21 56 14 37 eller send en mail via knappen herunder.

Kontakt os vedr. ejendomsleasing