Hvordan sænker du energiforbruget i din erhvervsejendom? Det har vi spurgt eksperterne i Nordic Green Solutions om. De hjælper virksomheder med at skære ned på deres energiforbrug.

Og selv om erhvervsejendomme er meget forskellige og typisk indrettede til hver deres formål, kommer her en bruttoliste med tiltag, som alle virksomheder med fordel kan overveje for at spare på energien.

Du vil sikkert blive overrasket over, hvor mange penge nogle af tiltagene kan betyde. Det er nemlig sket, at en kunde hos Nordic Green Solutions har sparet en million kroner på noget, hvor du tænker: "Det er da nemt!"


Spar penge på belysningen i jeres erhvervsejendom

En lavthængende frugt er belysningen, så start med at tjekke den:

1. Gå over til LED-armaturer
Hvis I ikke allerede har gjort det, er det på høje tid at skrotte de gamle lysstofrør til fordel for LED-armaturer. Effekten er markant, og ud over de sparede penge kan det også give bedre arbejdsmiljø, da lyskvaliteten er bedre.

2. Indfør sensorer, der automatisk tænder og slukker
En oplagt løsning, som kan være yderst effektiv sammen med råd nummer tre:

3. Opdel i lys-zoner
Hvis I eksempelvis har et stort lager eller en kæmpe produktionshal, kan det have en enorm betydning at inddele områderne i forskellige belysningszoner sammen med sensorer.

”Vi havde faktisk en kunde, som havde en meget stor fabrikshal. De sparede en million kroner på at gå over til lys-sensorer og opdele fabrikken i zoner.”
Preben Kejser, afdelingsdirektør i Nordic Green Solutions.

Spar penge på ventilationsanlægget

Der er to oplagte måder at spare på strømforbruget til jeres ventilationsanlæg – og en tredje, der er mere krævende, men til gengæld har stort potentiale.

1. Skift filtrene
Jo mere tilstoppede filtrene er, desto mere strøm bruger de. Filtre skal normalt skiftes hvert halve eller hele år.

”Vi var ude hos nogen, hvor filtrene ikke havde været skiftet i 10 år, og det betød, at ventilationsanlægget brugte 10 gange så meget strøm som det egentlig skulle,” siger Preben Kejser.

2. Overvej at skifte hele ventilatonsanlægget
”Lige nu er vi i dialog med en virksomhed, der er ved at skifte deres ventilationsanlæg. Det sparer de to tredjedele strøm på,” siger Preben Kejser.

3. Overvej varmegenindvinding på ventilationsanlægget
Sender I varmen ud til gråspurvene via ventilationsanlægget? I kan faktisk genvinde varmen, så den bliver indenfor. Det kan man gøre ved enten at investere i et nyt ventilationsanlæg, eller købe en enhed til varmegenvinding, som kan monteres på jeres eksisterende ventilationsanlæg.

Spar penge på opvarmning eller nedkøling

1. Har I den rigtige varmekilde?
Hvis I fyrer med naturgas eller træpiller er det nu, det kan give mening at gå over til fjernvarme eller en varmepumpe.

2. Kan I isolere bedre?
Hvordan fungerer jeres klimaskærme, dvs. vægge, vinduer og tag? Punkterede ruder bør fikses, og måske er det nu, det kan betale sig at efterisolere.

3. Kan I udnytte varme- eller kølekilder i virksomheden eller i nærheden?
Dette er det mest komplicerede punkt, det og kræver både investeringer og arbejde. Men det er også det punkt, som har det største økonomiske potentiale.

”Hvis I eksempelvis kan få lov at levere overskudsvarme fra noget produktion til fjernvarmenettet, kan der ligge store indtjeninger begravet. Og det er faktisk en mulighed.”

Fynsk fabrik varmer hel landsby op med affald - og sparer en million kroner samtidig

Få inspiration fra møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn, der sparer en million kroner om året ved at sælge træaffald til fjernvarme.

Læs historien her

Sådan finansierer I virksomhedens energibesparende tiltag

Energisparetiltag kan på sigt give store besparelser eller endog være en kilde til indtjening – men nogle af dem, der batter mest, kan i tilfælde kræve halvstore investeringer. Her er leasing en oplagt finansieringsform, da I på den måde ikke belaster jeres likviditet.

Hvis I gerne vil investere i energibesparende løsninger uden at binde likviditeten, kan vores dygtige rådgivere gøre jer meget klogere på jeres muligheder.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Støtteordninger

Der findes en mængde forskellige støtteordninger til virksomheder, der vil stille om og spare energi.  De kan dog være svære at få et overblik over. Men vidste du, at hvis du leaser dine ejendomme hos Nordania, kan du få hjælp af Nordic Green Solutions:

“Vi laver en kort screeningsrapport: Hvad anbefaler vi, hvad koster det og hvad forventer vi, at man kan få i tilskud? Og så et tilbud på rådgivningen i forbindelse med det. Nordania kan ofte hjælpe til med finansieringen hvilket er en fordel for likviditeten,“ siger Preben Kejser fra Nordic Green Solutions.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her