Hvad er det, der definerer en god firmabil? Tja, nogle af de klassiske dyder er i hvert fald god plads, høj komfort, god kvalitet, velstøttende sæder og i det hele taget gode langturs-egenskaber.

Du kan køre time efter time - uden at du skal lade op vel at mærke - og bare sidde og nyde sæderne og komforten.

Og det lever den elektriske Skoda Enyaq i dén grad op til.

Sådan lyder meldingen fra Christian Schacht, der er redaktør på Jyllands-Postens bilsektion. Sammen med en gruppe "professionelle bilister", der hvert år tilbagelægger tusindvis af kilometer på de danske landeveje for deres firmaer, har han været en del af juryen bag kåringen af Businessbilen 2023 - eller mere mundret; Årets Firmabil.

- Skoda Enyaq udmærker sig ved at være en gedigen bil. Den er godt bygget, støjsvag og frem for alt en super behagelig elbil. Det er ikke verdens mest dynamiske bil, til gengæld er det en bil, hvor du kan sidde time efter time - uden at du skal lade op vel at mærke - og bare nyde sæderne og komforten, siger Christian Schacht som begrundelse for valget af Skoda Enyaq i en video på jp.dk.

Se Skoda Enyaq i online showroom

Skoda Enyaq: Specifikationer

Den elektriske Skoda Enyaq fås i flere forskellige varianter med forskellige batteristørrelser. Som firmabilist med krav til lang rækkevidde er det dog primært relevant at forholde sig til de to versioner, der hedder 80 og 80x, som begge har et batteri på 77 kWh. 

Den ene trækker på to hjul, mens den anden trækker på alle fire. Den største forskel - som ikke er så stor vel at mærke - er rækkevidden og antallet af hestekræfter, du har til rådighed under højre fod, når du lader speederen synke sydpå.

Herunder får du et overblik over de tekniske specifikationer i de to varianter.

 

Skoda Enyaq-varianter8080x
Rækkevidde542 kilometer519 kilometer
Ladetid 10-80% (DC)29 min36 min
Maksimal ladehastighed (AC/DC)11 kW / 135 kW11 kW / 135kW
Beskatning før genberegning fra389.146,-405.956,-

Du finder både Skoda Enyaq og de andre elektriske kandidater til Årets Firmabil i vores online showroom. Her kan du både se priser og udstyr på bilerne, og så kan du naturligvis bestille et uforpligtende tilbud på din næste firmabil.

Se udvalget af elbiler i online showroom

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her