Kører du firmabil, kan du se frem til at slippe billigere i skat fra 2023. I hvert fald hvis din firmabil er en elbil, som ser ud til at få et fradrag på 15.000 kroner i beskatningsgrundlaget.

Det politiske flertal bag aftalen og lovforslaget vil også fjerne beskatningen af fri opladning på arbejdspladsen, mens firmabilister med plugin-hybrider forventes at skulle betale mere i skat med et tillæg i beskatningsgrundlaget på 30.000 kroner.

Det ser alt sammen ud til at blive resultatet af en ny lov, som Skatteministeriet netop har sendt i høring. Af udkastet fremgår det, at loven skal gælde for perioden 2023-2026, og at det gælder alle firmabiler, uanset hvornår de er leveret, så længe de kører inden for den 4-årige periode.
Hvad betyder de forventede beskatningsregler i 2023-2026?
Elbil: Fradrag på 15.000 kroner årligt i beskatningsgrundlaget, hvilket ca. svarer til en rabat på 150 kroner om måneden efter skat.

Plugin-hybrid: Tillæg på 30.000 kroner årligt i beskatningsgrundlaget svarende til en stigning på ca. 300 kr. efter skat.

Ovenstående er eksempler baseret på en firmabil til en værdi af ca. 400.000 kroner. Bilens genberegnede beskatningsgrundlag og din personlige skatteprocent er afgørende for henholdsvis fradraget og tillæggets betydning på din lønseddel.
"Tager vi de grønne briller på, kan vi glæde os over, at det bliver endnu mere attraktivt at vælge en elektrisk firmabil de kommende år. Så på den vis er der nogle spændende takter i det politiske forslag, der nu er præsenteret"
Dennis Thodsen Bodin, direktør i Nordania Leasing

Han understreger, at der er rigtig mange spændende bilnyheder på markedet, som er elektriske, og der inden for de kommende måneder og år er endnu flere relevante bilnyheder på vej til de danske firmabilister.

Til gengæld er Dennis Bodin ærgerlig over, at aftalen også omfatter firmabil-brugere, som allerede har valgt en plugin-hybrid:


- Det havde været oplagt at fritage eksisterende plugin-hybrider fra den øgede beskatning, da det er en urimelig ekstra-regning at sende i deres retning, når de ikke har haft mulighed for at vide det, før de valgte en bil. Vi kan kun appellere til, at dette ændres i forbindelse med behandlingen af lovforslaget i Folketinget, lyder meldingen fra Dennis Thodsen Bodin.

Plugin-hybrider har til og med i år netop har været tilgodeset med lavere afgifter, fordi de rent faktisk kan bidrage til lavere CO2-udledning under kørslen.

Lovforslag endnu ikke vedtaget - vi holder dig opdateret
Som nævnt er lovforslaget netop sendt i høring, og mangler således den endelige behandling og vedtagelse i Folketinget. Men vedtages det i sin nuværende form, vil det altså få konsekvenser for din firmabilsbeskatning i den angivne periode.

Skal din næste firmabil være fremtidssikret? I vores online showroom har vi op mod 100 elbiler, du kan se nærmere på - og bestille et uforpligtende tilbud med ganske få tryk.

Se elbiler i online showroom

Husk at skrive dig op til vores nyhedsbrev - så holder vi dig blandt andet opdateret på ændrede beskatnings-regler for elbiler og plugin-hybrider.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her