Hvis man kører i en plugin-hybrid og har stillet den frit til rådighed af sin arbejdsgiver, vil skatteregningen blive større fra 2023 og frem. Et politisk flertal har nemlig indgået en aftale om, at der for plugin-hybridbiler skal laves et tillæg i beskatningsgrundlaget på 30.000 kroner.

Vælger man til gengæld en ren elbil som firmabil, kan man ifølge aftalen fremover få en klækkelig rabat med et fradrag på 15.000 i beskatningsgrundlaget.

"Tager vi de grønne briller på, kan vi glæde os over, at det bliver endnu mere attraktivt at vælge en elektrisk firmabil de kommende år. Så på den vis er der nogle spændende takter i det politiske forslag, der nu er præsenteret"

Dennis Thodsen Bodin, direktør i Nordania Leasing

Han understreger, at der er rigtig mange spændende bilnyheder på markedet, som er elektriske, og der inden for de kommende måneder og år er endnu flere relevante bilnyheder på vej til de danske firmabilister.

Til gengæld er Dennis Bodin ærgerlig over den usikkerhed, aftalen giver for firmabil-brugere, som allerede har valgt en plugin-hybrid:

- Vi håber, at nuværende firmabilister med plugin-hybrider fritages for den øgede beskatning, da det vil være en urimelig ekstra-regning at sende i deres retning, når de ikke har haft mulighed for at vide det, før de valgte en bil. Vi skal i den forbindelse også huske, at plugin-hybrider til og med i år netop har været tilgodeset med lavere afgifter, fordi den kan bidrage til lavere CO2-udledning.

Lovforslag endnu ikke vedtaget - vi holder dig opdateret

Der er i aftalen lagt op til, at fradraget og tillægget skal være gældende i perioden 2023-2026. En række detaljer er endnu uafklarede, men vedtages et lovforslag i overensstemmelse med denne politiske aftale, vil det altså kunne få konsekvenser for din firmabils beskatning i den angivne periode.

Skal din næste firmabil være fremtidssikret? I vores online showroom har vi op mod 100 elbiler, du kan se nærmere på - og bestille et uforpligtende tilbud med ganske få tryk.

Se elbiler i online showroom

Husk at skrive dig op til vores nyhedsbrev - så holder vi dig blandt andet opdateret på ændrede beskatnings-regler for elbiler og plugin-hybrider.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Så er du også sikker på, at næste firmabil-update fra vores TV-studie lander direkte i din indbakke.


Tilmeld dig her