Har du noget meget højt, der skal rives ned? Så kan du ringe til P. Olesen. Nedrivningsfirmaet havde tidligere Nordens andenstørste nedrivningsmaskine. Nu har de investeret i Nordens største: En 65 meter høj maskine af mærket Liebherr, mere specifikt en Liebherr R980 VH-HD Demolition.

Og det er noget af en langhalset bad boy, om man så må sige, der mest af alt nok ligner en krydsning mellem en giraf og en gravemaskine.

Men til trods den lange hals er det ikke en kran, men en specialudviklet gravemaskine til nedbrydning.

Kan klippe Rundetårn ned - oppefra
Den monstrøse maskine er så stor, at den i princippet ville kunne klippe Rundetårn ned oppefra. Og det er lige præcis det, den skal bruges til. Godt nok ikke Rundetårn, men siloer, der er lige så høje.

Ligesom den ideelle håndboldspiller er den nemlig ikke kun høj, den er også vældigt stærk. I fuld højde kan den løfte udstyr som klippere og hamre med en vægt på mellem 3 og 4 tons og ved lavere højde løfte udstyr op til 15 tons.

Leasede i stedet for at leje
Tidligere har P Olesen lejet en maskine i Holland næsten lige så stor som den nye Liebherr. Men den nye nedrivningsmaskine er i stedet leaset hos Nordania Leasing.

”Investeringen handler om en strategisk udvidelse af vores maskinkapacitet. Maskinen vil kunne bruges til alle større opgaver, hvor arbejde i højden er påkrævet, og den vil også kunne benyttes mange år frem. Ikke kun i Danmark, men også i udlandet, siger Flemming Blaabjerg, CFO hos P. Olesen.

Finansieringen er sket gennem en 10-årig leasingaftale , hvilket er noget længere tid end den typiske leasingaftale.

”Vi vil helt enkelt matche maskinens forventede økonomiske levetid med leasingperioden, og det kunne Nordania heldigvis hjælpe os med,” siger Flemming Blaabjerg.

Skuffet smadremand
”Mine maskinførervenner synes jo, at den er vild, voldsom og flot. Og jeg er også virkelig glad for den!” siger maskinfører Martin Blaabjerg, der skal styre maskinen.

Men sandheden er at Smadremanden nok ville blive skuffet over at se den ekstreme maskine i aktion - der bliver nemlig ikke smadret vildt og voldsomt overhovedet.

”Maskinen kræver tankevirksomhed og arbejdet foregår i et roligt tempo, fordi den er så stor. Vi er jo netop ikke en elefant i en porcelænsbutik, og sådan en maskine skal kunne bruges midt i en storby. Man skal f.eks. tage hensyn til vindretningen! Så dybest set smadrer vi ikke, vi piller ned og demonterer, og det foregår meget kontrolleret. Den er også støjsvag, da den har færre hestekræfter end konkurrenterne, men til gengæld bedre hydraulik.”

Der er også en anden grund til at maskinen ikke bare smadrer løs:

”I takt med at tingene bliver grønnere, er der flere og flere af de ting, vi piller ned, der skal genbruges. Det er alt fra mursten, isolering, nye køkkener, gamle køkkener, badeværelser, gulve, og så videre,” fortæller Martin Blaabjerg.

Maskinføreren har været med til at udvikle maskinen.

”Den er specialudviklet til os. Jeg har nok været i Colmar i Frankrig tre-fire gange og se på tegninger, vi har også set den, mens den blev bygget, og f.eks. fik jeg et ønske opfyldt om at man skulle kunne fjerne dens ballast på 34 tons uden at ringe efter en kran.  En standardvare i den her størrelse findes ikke. Eller det vil sige, nu findes den jo, og nu kan andre købe den, så vi har været med til at sætte standarden. Det er ret fedt!”

Fotos: Bjarne Madsen, MadsenMedia.

Fakta om maskinen:

 • Liebherr R980 VH-HD Demolition.
 • Nordens største nedbrydningsmaskine.
 • Kan blive op til 65 meter høj.
 • Har en samlet kampvægt på over 200 tons.
 • I fuld højde kan den løfte udstyr som klippere og hamre med en vægt på mellem 3 og 4 tons og ved lavere højde løfte udstyr op til 15 tons.
 • Er udstyret med ekstra cylindre og stempler.
 • Kan selv afmontere sin ballast på 34 tons.
 • Har forskellige arme i varierende længder, hvilket giver mere styrke og fleksibilitet på de forskelligartede opgaver.
 • Leaset af P. Olesen.
 • Produceret af Liebherr.
 • Leveret af Johs. Møllers Maskiner.
 • Pris: Pyha, den er dyr!

Vil du også høre mere om mulighederne for leasing?

Har du brug for en hjælpende hånd eller rådgivning omkring dine leasing-muligheder, så er du altid velkommen til at tage os med på råd. Vores erfarne rådgivere sidder klar til at hjælpe, hvad end du ønsker information, branche-specifik vejledning eller et uforpligtende tilbud.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her