Har du leaset udstyr, der er omfattet af L178, som er en del af den grønne skattereform? Og er du kunde hos Nordania? Så er der god grund til at tjekke din seneste faktura. Den nye, grønne skattereform betyder, at Nordania sparer penge – og dem giver vi løbende til vores kunder!

Men hvorfor skal kunderne have de penge, Nordania sparer?

“For os er det sund fornuft at give fordelen videre til de mange virksomheder som investerer i nye driftsmidler. Det er dem, der går foran i den grønne omstilling, og det vil vi naturligvis gerne som leasingselskab støtte op om,” siger Peter Kragelund, forretningsområdedirektør i Nordania.

Han uddyber baggrunden for det usædvanlige tiltag:

“Det kan godt være, vi ejer det leasede udstyr, og det derfor er os, der sparer penge i skat. Men det er kunden, der har foretaget den grønne investering, som udløser skattebesparelsen. Derfor mener vi også, det er kunden, der skal nyde godt af den – det harmonerer bedst med tanken bag loven.”


100 millioner uden at gøre noget

Peter Kragelund regner med, at Nordania i løbet af de næste år vil sende omkring 100 millioner kroner videre til kunderne – det konkrete beløb kommer an på, hvor meget, der bliver leaset, som falder ind under de gunstige skatteregler. I første omgang er det ni millioner for de driftsmidler, der blev leveret i 2021.

Skal kunderne gøre noget selv?

“Nej, det sker helt automatisk!” siger han.

Hvert år trækker vi helt enkelt beløbet fra på kundens faktura. Hvis der er tale om varebiler, bliver kompensationen dog udbetalt som engangsbeløb, når kontrakten løber ud.

Hvis du er kunde hos Nordania og har leaset nye driftsmidler, der er omfattet af L178, bliver du derfor godtgjort helt automatisk, så længe aftalen løber, og under forudsætning af, at Nordania også får de ekstra skattemæssige afskrivninger. 

Skattereformen virker med tilbagevirkende kraft, dvs. for nye driftsmidler, der er leveret og driftsklare fra 23. november 2020 til 31. december 2022.

Hvad handler L178 om? 

L178/ lov 672/2021, som er en del af den grønne skattereform, betyder blandt andet, at man i en periode har mulighed for at forhøje de skattemæssige afskrivninger på to forskellige slags aktiver, og dermed spare penge i skat:

 

  • Driftsmidler, der ikke er drevet af fossile brændstoffer. Det kan for eksempel være en elektrisk gaffeltruck eller en industrimaskine, der bliver drevet af el.
  • Nye køretøjer, som vejer over 3.500 kg og er registreret på danske nummerplader - nye køretøjer er generelt mere miljøvenlige end ældre køretøjer (personbiler er ikke omfattet). 

    Se den fulde liste i bunden af artiklen.
Du kan nå det endnu – men du skal skynde dig
Står du over for at skulle investere i nye driftsmidler, som kan falde ind under de gunstige skatteregler, er der god grund til at komme i gang. Man kan få fradraget til udgangen af 2022, men udstyret skal være leveret og driftsklart – det er ikke nok at have sendt en bestilling afsted.

Så meget kan du spare
Hvor meget du kan spare afhænger af den enkelte leasingaftale.
Hvis du for eksempel leaser en maskine til en million kroner med en leasingperiode på 60 måneder, hvor restværdien er på 25 procent efter de 60 måneder, kan du spare cirka 33.000 kr.

“Men tag fat i din leasingkonsulent, som kan hjælpe dig med en konkret beregning”, opfordrer Peter Kragelund.
Aktiv Omfattet af L178Ikke omfattet af L178
Personbiler
X
Trailere/påhængsvogne på danske pladerX 
Trailere/påhængsvogne på udenlandske plader X
Gaffeltrucks/reachstackers - gas/diesel X
Gaffeltrucks - elX 
AGV (førerløse trucks)X 
Traktorer uden nummerplader - diesel X
Traktorer uden nummerplader - elX 
Traktorer med nummerpladerX 
Landbrugsredskaber, ej selvkørendeX 
Mejetærskere/finsnittere X
Selvkørende sprøjter X
Selvkørende klippere - diesel X
Selvkørende klippere - elX 
Læssemaskiner/dumpere med nummerpladerX 
Læssemaskiner/dumpere uden nummerplader - diesel
X
Læssemaskiner/dumpere uden nummerplader - elX 
Gravemaskiner/dozere - diesel X
Gravemaskiner/dozere - elX 
Industrimaskiner - elX 
Industrimaskiner med påbygget generator X
Asfaltmaskine - diesel X
Generator - diesel X
Køretøjer > 3500 kg på danske pladerX 
Køretøjer > 3500 kg på udenlandske plader X

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her