84 procent af virksomhederne tror, bæredygtighed kommer til at påvirke dem i fremtiden. Det viser en rundspørge om bæredygtighed blandt et udpluk af Nordanias leasingkunder.

Samtidig mener virksomhederne at bæredygtighed er en forretningsmulighed, der kan styrke virksomhedens markedsposition. En tredjedel svarer endda ‘i høj grad’ til dette spørgsmål.

"Det kan blive svært at opretholde vækst som virksomhed, hvis ikke man bliver mere bæredygtig, for i takt med klimaforandringerne stiger kravene."
Svend-Erik Meulengracht, Nordania Leasing

Overraskende mange er ikke i gang endnu
Men når man spørger, om virksomheden har en plan om at nedsætte CO2-udledningen frem mod 2030, svarer hele 40 procent, at de endnu ikke har en reel plan. (37 procent er ved at lave en plan, og 21 procent har en plan.)

”Det er et lidt overraskende resultatet, når det ses i lyset af de to foregående spørgsmål. Det tyder på, at der et reelt behov for at komme i gang med at få bæredygtighed bedre integreret i virksomhedernes strategi og få kigget sin forretning igennem,” siger Svend-Erik Meulengracht - Head of Marketing, Com. & Sustainability - hos Nordania Leasing.

”Det kan blive svært at opretholde vækst som virksomhed, hvis ikke man bliver mere bæredygtig, for i takt med klimaforandringerne stiger kravene - både fra lovgivningen og kunderne.  Til gengæld er der også mulighed for at få en fordel i konkurrencen, hvis man formår at blive mere bæredygtig, for det er i stigende grad en ny måde at drive forretning på. Og det bliver nødvendigt hvis man skal accepteres i kundernes øjne i fremtiden,” uddyber han.

Brug mulighederne for grøn leasing til at komme i gang

Undersøgelsen viser også, at mange virksomheder ikke er opmærksomme på, at leasing kan være en genvej til bedre bæredygtighed, og at Nordania kan bruges som sparringspartner.

”Ud over de åbenlyse fordele ved leasing så som en fleksibel finansieringsform og større likviditet, så kan leasing af nye aktiver også være med til at gøre en virksomhed mere bæredygtig. Vi i Nordania vil gerne tale bæredygtighed med vores kunder og bidrage med kompetent rådgivning om nyt udstyr, som kan være med til at fremme bæredygtigheden, uanset om det er biler, IT eller tungt maskineri,” siger Svend-Erik Meulengracht, og opfordrer til at man ser alt fra firmabiler, it og tungt maskineri som muligheder for bedre bæredygtighed.

Vidste du: Der er også økonomiske fordele ved at lease bæredygtigt. Ny grøn skattereform betyder, at Nordania sparer penge - og de penge giver vi løbende til vores kunder.

Læs mere om skattereformen her

Fakta om undersøgelsen

  • Undersøgelsen er besvaret af 297 af Nordanias kunder.

  • 21 procent har en plan for at reducere virksomhedens co2-udledning.

  • 29 procent af virksomhederne siger, at bæredygtighed i høj grad er en del af deres virksomhedsstrategi.

  • 32 procent siger, at bæredygtighed i høj grad er en forretningsmulighed, der kan styrke deres markedsposition – og 39 procent synes det i nogen grad.

  • 45 procent tror, at bæredygtighed er et emne, der i høj grad kommer til at påvirke deres virksomhed - og 39 procent tror at det vil påvirke dem i nogen grad.

  • 40 procent har ikke en plan for, hvordan at de kan nedbringe deres CO2 udledning.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her