Av, det kan være dyrt at passe på miljøet. I hvert fald svider det grundigt i pengepungen at anskaffe en lastbil, der kører på el eller brint - ekstraprisen er betragtelig. Men nu forventes det, at der er millioner af kroner på vej i støtte.

Detaljerne er ikke på plads endnu: I Energistyrelsen arbejder embedsmænd og -kvinder hårdt på at få ordningen helt færdig inden 1. juli. Men udkastet til støtteordningen har styrelsen allerede offentliggjort. Så vi i Nordania har naturligvis pudset læsebrillerne og nærlæst det, for at finde ud af hvordan støtteordningen for de grønne lastbiler formodentlig kommer til at blive.

Hvordan forventes det, at støtteordningen kommer til at se ud:

  • Puljen kommer efter det udmeldte til at indeholde 45 millioner kroner (når de er brugt, er der ikke flere penge).

  • Hvis tidsplanen holder, træder ordningen i kraft den 1. juli og kommer til at gælde resten af 2022 – men der er dog en vis risiko for, at tidsplanen bliver forsinket.

  • Støtten gælder for nye lastbiler, det vil sige ikke med tilbagevirkende kraft.

  • Lastbilerne skal køre på brint eller el – biogas gælder ikke.

  • Man kommer formodentlig til at kunne få op til 40 procent af ekstraprisen i forhold til prisen for en tilsvarende model, der kører på diesel.

  • Husk, den endelige ordning er ikke offentliggjort endnu, så detaljerne kan ændre sig.

Nordania hjælper dig igennem ansøgningsprocessen

Efter at have læst udkastet er det også tydeligt at ansøgningsprocessen kan blive krævende. Her kan du glæde dig, hvis du vælger at lease en el-lastbil eller brint-lastbil gennem Nordania. Vi hjælper dig igennem processen.

Kontakt Nordania her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til en lang række nyheder, guides og gode tilbud.
Så er du også sikker på, at næste firmabil-update fra studiet lander direkte i din indbakke.


Tilmeld dig her