Har din virksomhed fornøjelsen af at lease varebiler hos Nordania, som er blevet indregistreret i perioden fra slutningen af november 2020 til og med i år, så er der sandsynligvis udsigt til en ekstraordinær økonomisk gevinst.

Med den seneste skattereform er der nemlig vedtaget en ny afskrivningslov, som giver et såkaldt investeringsvindue med øget afskrivningsret. Du kan læse mere om de nye regler og se en samlet liste over de aktiver, der nu er begunstiget af øget afskrivning i denne artikel.

Da varebiler er omfattet af de nye regler, vil Nordania Leasing kunne afskrive et større beløb end hidtil på netop varebiler.
Ved køb af nye driftsmidler i perioden fra den 23. november 2020 indtil udgangen af 2022 vil virksomhederne kunne afskrive 116 pct. af anskaffelsessummen.
Skatteministeriet
Hos Nordania Leasing har man valgt at sende besparelsen videre til kunderne.

- Vi er glade for at kunne tilbyde dette til både nye og eksisterende kunder, som leaser aktiver, der falder inden lovgivningens rammer. Det er for os naturligt at give den fordel videre til vores kunder, da det jo er dem, der laver investeringen i nye driftsmidler, fortæller Jens Haarmark Nielsen, chef for Fleet Management hos Nordania Leasing.

Eksempel på udbetaling

Bilens prisEksempel på bilmodelSamlet afskrivning
100.000 kr.Renault Clio Van3 - 4.000 kr.
150.000 kr.Renault Capture Van5 - 6.000 kr.
250.000 kr.Renault Master7,5 - 9.000 kr.
300.000 kr.Mercedes Sprinter - kompakt version9 - 12.000 kr.
350.000 kr.Mercedes Sprinter11 - 13.000 kr.


Ovenstående er estimater, og det bemærkes i den forbindelse, at den endelige afskrivning og dermed også beregningen af kompensationens størrelse afhænger af flere elementer, herunder bilens udstyr, løbetid, kørte kilometer, faktisk salgspris mv. Der er således en vis usikkerhed forbundet med beregningen af kompensationens størrelse, hvilket der tages forbehold for.

Leveringstider er en udfordring

Selvom muligheden for øget afskrivning også gælder for varebiler, der bliver indregistreret resten af året, er det nu sidste udkald i forhold til at bestille din næste varebil, hvis den skal være omfattet af reglerne. Leveringsudfordringer hos mange bilmærker kan sætte en kæp i hjulet.

- Vi ser store udfordringer med den globale bilproduktion for tiden, og varebilerne er ingen undtagelse. Det giver nogle begrænsninger i både modeludvalg og muligheder for ekstraudstyr, men vi holder os dagligt opdateret på lager- og leveringssituationerne, så vi vil gøre vores bedste for at levere nye varebiler inden årets udløb, fortæller Jens Haarmark Nielsen og uddyber;

- Leveringssituationen kan ændre sig hurtigt, så vi opfordrer kunderne til at kontakte deres konsulent hos Nordania hurtigst muligt, hvis de har planer om at skifte varebilen.


Fakta:

Den forhøjede skattemæssige afskrivning gælder med tilbagevirkende kraft for nye driftsmidler, der var leveret og driftsklar fra 23. november 2020. Det kommer således også fremtidige varebils-kunder til gavn, da ordningen løber til udgangen af 2022.

Beløbet vil blive afregnet som en slutopgørelse efter endt leasingperiode. Der vil være indregnet et mindre håndteringsgebyr til den ekstra administration.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her