Efter en række sækninger af prisen på Tesla Model Y har den amerikanske elbil-producent nu hævet priserne en smule. Ifølge en talsperson for Tesla handler det til dels om udbud og efterspørgsel, men også sådan noget som valutakurser på de enkelte markeder spiller ind på den dynamiske prissætning, som Tesla arbejder med.

Nu fås basismodellen ”RWD” fra under 360.000 kroner. Det er vel at mærke fortsat med en fuld udstyrsliste og en rækkevidde på omkring 450 kilometer.

Tesla Model Y: Udstyrsbombe med baghjulstræk

En ny og mere prisvenlig udgave af Tesla Model Y landede i 2022. Indtil da var det kun muligt at vælge mellem ”Long Range” og ”Performance”.

Men basisversionen er alt andet end basal. Med premium-interiør, anhængertræk, masser af plads og autopilot har den de helt rigtige ingredienser til at blive et stort hit på de danske landeveje.

Prisen begynder fra 359.990 kroner før genberegning. Herunder har vi samlet et overblik over alle 3 versioner af Model Y og de forskellige priser. 

Hvis du ønsker at bestille den nye Tesla Model Y Standard Range kan du gøre det direkte i vores online showroom.

Priser og beskatning: Tesla Model Y som firmabil

Priserne på Model Y er i takt med markedets udvikling blevet sænket af flere omgange. Det første helt store prisdyk kom i januar 2023, hvor Tesla for alvor tog fusen på bilmarkedet med prisjusteringer på op mod 100.000 kroner. Et år senere, i midten af januar 2024, sænkede Tesla så priserne endnu en gang.

Men blot en måned senere er prisen nu sat ca. 15.000 op på den billigste version, mens Long Range stiger i mindre grad, og prisen på Performance-udgaven fastholdes:

 • Standard Range med ca. 455 kilometers rækkevidde: 359.990 kr. i beskatning før genberegning.
 • Long Range med en rækkevidde på 533 kilometer: 399.990 kr. i beskatning før genberegning.
 • Performance med en rækkevidde på 514 kilometer (og 0-100 km/t på 3,7 sek!): 424.990 kr. i beskatning før genberegning.

Selvom standard-versionen er markant billigere, er det dog på ingen måde en skrabet oplevelse. Bilen kommer som standard med flere af de premium-detaljer, som man fx skal betale ekstra for på Tesla Model 3. Dét og meget mere kan du blive klogere på herunder, hvor vi har udvalgt nogle af de vigtigste informationer om den populære elbil.

Hvad koster en Model Y som firmabil på min lønseddel?

Beskatningsgrundlaget på en bil kan være en svær størrelse at forholde sig til. Derfor har vi herunder vist et eksempel på, hvad det koster på lønsedlen at have en Model Y Standard Range som firmabil.

Betaler du topskat på 56% vil en Model Y med et beskatningsgrundlag på ca. 400.000 kroner rundt regnet koste 4.300 kroner om måneden efter skat (ca. 7.700 kroner før skat).

Hertil kommer et begrænset miljøtillæg. Og så er det vigtigt at huske, at bilens værdi skal genberegnes inden for de første 3 måneder, og at beskatningsgrundlaget herefter kan stige. Nordania Leasings rådgivere anbefaler derfor altid, at du sørger for at have luft i budgettet til denne merudgift, når du vælger din næste firmabil.

Du kan læse mere om beskatning, genberegning og prøve vores skatteberegner ved at klikke her.

Udstyr til Tesla Model Y

Du får ikke ondt i hånden af at sætte krydser på en ekstraudstyrsliste. For alt udstyr er standard. Mere eller mindre i hvert fald. Selv i den nye og prisvenlige standardudgave til under 360.000 kroner finder du et særdeles veludstyret interiør. Her er udvalgte højdepunkter på listen over standardudstyr:

 • Individuel sædevarme i alle fem sæder og varme i rattet.
 • Trådløs opladning af to telefoner (og USB-C-stik til endnu flere).
 • Elektrisk indstilling af forsæder (incl. memory-funktion i førersædet).
 • Elektriske sidespejle som selv folder ind og ud.
 • Elektrisk bagklap og ekstra opbevaring i ”frunk” under motorhjelmen.
 • Nøglefri betjening (nøglen er enten din telefon eller et plastikkort i din pung).
 • Autopilot med adaptiv fartpilot og vognbaneassistent.
 • Premium-lydpakke med 13 højtalere, to forstærkere og en subwoofer.
 • Aftageligt anhængertræk som må trække op til 1.600 kg.
 • Sikkerhedssystem (Sentry) med overvågning via bilens kameraer under parkering.
 • Camper-funktion som via varmepumpe kan holde temperaturen stabil i kabinen.

Hvis det er afgørende for dig at kunne differentiere dig fra naboens Model Y – som altså også vil have alt på listen herover – kan du i stedet for den hvide standardfarve vælge en af de 4 andre farver (blå, rød, grå eller sort) mod merpris eller f.eks. vælge et komplet hvidt interiør (sort er standard). Og så kan du selvfølgelig vælge nogle endnu større hjul end de 19” alufælge, der ellers følger med bilen.

Rækkevidde og opladning af Tesla Model Y

Udstyrsmæssigt minder alle tre Model Y-varianter meget om hinanden.
Den største forskel er altså præstationerne, som batteripakken og elmotorerne leverer.

Navnene på de tre varianter indikerer, hvad du får, så kort sagt finder du den kraftigste acceleration og højeste topfart i Performance, mens Long Range byder på længst mulige rækkevidde. Standard-versionen har både et mindre batteri og en lavere grænse for maksimal ladehastighed – uden dog at være decideret langsom.

Herunder får du et overblik over de tekniske specifikationer i de tre varianter.

 

Tesla Model Y-variantStandard (ny)Long RangePerformance
Motor & drivlinje1 motor - baghjulstræk2 motorer - firehjulstræk2 motorer - firehjulstræk
0-100 km/t6,9 sekunder5,0 sekunder3,7 sekunder
RækkeviddeOp til 455 kmOp til 533 km Op til 514 km
Tophastighed217 km/t217 km/t250 km/t
Vægt1.909 kg1.979 kg1.995 kg
Maksimal ladehastighed170 kW250 kW250 kW
AutopilotJaJaJa

Leveringstider på Tesla Model Y

Leveringstider nævnes som 2-4 uger i øjeblikket (23/02/2024), men vi har tidligere set at leveringssituationen har ændret sig. Vi anbefaler derfor, at du rådfører dig med enten Teslas egen hjemmeside eller en af vores rådgivere, hvis du ønsker et specifikt indblik.

Baggrundsinfo: En del af bilerne til det europæiske marked produceres på Tesla-fabrikken i Shanghai, men en relativt ny fabrik ved Berlin er også i drift, og det er planen, den skal kunne mætte markedet på vores breddegrader.

Leveringssituationen er dog fortsat præget af, hvornår der lægger et skib fra Kina til kaj i Holland, som er modtagecenter for de modeller, der skibes fra Shanghai-fabrikken. Så nogle måneder kommer der tusindvis af Tesla’er til Danmark, mens der andre måneder er mere stille på leveringsfronten.

Teslas hjemmeside kan du ved at vælge model og farve få et estimeret leverings-interval.

Hvis du ønsker at få et uforpligtende tilbud på en Tesla Model Y som firmabil, kan du gøre det via vores online showroom, hvor du samtidig kan læse mere om bilens beskatning og udstyr.

Se Tesla Model Y i vores online showroom

Ny test slår fast: Model Y med historisk høj sikkerhed

Tesla har med Model Y endnu en gang fået dokumenteret, at deres biler er blandt de mest sikre i verden. Efter et år på markedet har det europæiske sikkerheds-institut, Euro NCAP, nu testet den elektriske SUV, og resultatet med de maksimale 5 stjerner får de helt store ord med fra FDM’s Søren W. Rasmussen:

- Det er ganske enkelt imponerende, så god sikkerheden i Tesla Model Y er. Tesla har tidligere vist, at deres sikkerhed ligger i top, og Model Y er ingen undtagelse. Ser man alene på bilens kollisionssikkerhed og sikkerhedssystemer opnår Tesla Model Y her henholdsvis 97 og 98 procent. Det er ikke set før, siger Søren W. Rasmussen til FDM.dk.

Også på parametrene sikkerhed for børn og fodgængersikkerheden ligger Tesla Model Y i toppen - kun akkurat overgået af to andre biler før.

- Spørgsmålet er, om det kan gøres meget bedre. I hvert fald sætter Tesla igen standarden for høj sikkerhed, lyder det fra Søren W. Rasmussen.

Du kan se alle testresultaterne fra Euro NCAP her.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her