Mens første generation af Q8 e-tron var den første egentlige elbil fra Audi, er det særligt Q4 e-tron, der har positioneret mærket med de fire ringe i elbilernes verden. I første halvår af 2023 var netop Q4 e-tron den mest populære model hos Audi på tværs af alle drivlinjer.

Og nu er Audi ved at være klar med en helt ny model, der lukker hullet mellem Audi Q4 og Audi Q8. Byd velkommen til Audi Q6 e-tron.

Premium-platform: Audi Q6 e-tron er en del af noget større

Bilen er endnu ikke officielt præsenteret, men den sendes på gaden i 2024, og allerede nu ved vi, at Audi Q6 e-tron fra starten vil være tilgængelig i to varianter: en 55-version med en estimeret effekt på omkring 400 hestekræfter og en SQ6-variant med cirka 500 hestekræfter.

Begge versioner vil være drevet af nyudviklede elmotorer, som er en del af den såkaldte PPE-platform, som Audi har udviklet i samarbejde med søstermærket Porsche. Her forventes en kommende elektrisk udgave af Macan-modellen at være baseret på samme fundament.
PPE står for ”Premium Platform Electric”, og platformen er baseret på et 800 Volt-system, som muliggør lynopladning på op til 270 kW. Det er en væsentlig opgradering i forhold til tidligere platforme. Batterikapaciteten på Audi Q6 e-tron forventes at ligge omkring 100 kWh, som sikrer en rækkevidde på omkring 600 kilometer på en enkelt opladning.

Den nye Q6 e-tron er kun begyndelsen på den største modeloffensiv i Audis historie. Frem mod 2025 vil tyskerne introducere mere end 20 nye modeller, hvor flere end 10 af dem vil være elektriske.

Smart teknik i Audi Q6 e-tron

En bemærkelsesværdig egenskab ved Audi Q6 e-tron er dens anvendelse af avanceret lysdesign, der integrerer LED- og OLED-teknologier. Baglygterne har mulighed for at kommunikere med andre trafikanter ved at vise advarselssignaler og signalere trafikfare. Det er altså en funktion, som skaber en ny dimension af interaktion på vejen.
Og du kan selv bestemme, hvordan lygterne skal se ud, når du kører. Bilens kørelys foran og OLED-lygterne bagtil tilbyder otte valgfri lyssignaturer, der kan vælges ved hjælp af køretøjets infotainment-system eller via Audi-appen.

Erhvervsleasing: Priser på Audi Q6 e-tron som firmabil

Både størrelsesmæssigt og prismæssigt skal Q6 lukke hullet mellem Q4 og den helt store Q8-model. Audi Q4 har i skrivende stund beskatningspriser fra 410.000 kroner, mens Q8-priserne begynder ved 640.000 kroner. Så vi må forvente, at prisen på Q6 e-tron landet et sted midt imellem de to søskende-modeller. 

Det stemmer umiddelbart godt overens med forventningerne hos det britiske medie Auto Express, der forventer, at Q6 e-tron 55 med cirka 400 hk og 600 kilometers rækkevidde vil starte omkring 65.000 GBP. Det svarer til ca. 560.000 kr. Vi skal understrege, at det foreløbigt alene er et skøn.
Hvis du vil holde dig opdateret på Audi Q6 e-tron – og de mange andre spændende bilnyheder, der lander i den nærmeste fremtid – kan du med fordel abonnere på vores månedlige nyhedsbrev herunder.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her