Fra tysk premium-elbil og kinesisk udstyrs-bombe til franske familieslæder og en mikro-svensker. Ja, det er 7 vidt forskellige biler, der var nået hele vejen til finalefeltet i kampen om titlen som Årets Bil i Europa.

Finalister til Car of the Year 2024

 BMW 5-serie BYD Seal
 Kia EV9 Peugeot 3008
 Renault Scenic Toyota C-HR
 Volvo EX30 

 

Juryen bestående af medlemmer fra 22 europæiske lande har til opgave at finde ”den bedste nye bil på markedet”, og med mulighed for en relativt bred fortolkning af dét, stak juryens stemmer i vidt forskellige retninger.

Ikke overraskende var de tyske jurymedlemmer helt tossede med BMW 5-serie, og undervejs var det tyske motorvejs-missil pænt i front på den samlede stilling, men de franske jurymedlemmer slog igen og gav højeste karakterer til Renault og Peugeot, som i sidste ende var med til at sikre Renault Scenic den prestigefulde titel.

Bilen leveres med to batteristørrelser, og billigste udgave kommer til at koste fra 295.000 kroner i beskatningsgrundlag, når den når Danmark til maj. Særligt Techno-versionen med det store batteri og en beskatning på 348.000 kroner er oplagt som firmabil.

Se Renault Scenic i online showroom

Årets Bil 2024: Derfor vinder Scenic

Hos FDM er Søren W. Rasmussen bilteknisk redaktør og jurymedlem i den europæiske kåring. Det er også ham, der i egenskab af præsident for jurygruppen står for at overrække det eftertragtede trofæ.

Søren W. Rasmussen havde mest fidus til BMW 5-serie, der fik maksimum-point hos den danske repræsentant, men han måtte altså bøje sig for flertallet. Op til kåringen har han dog på FDM’s hjemmeside også givet sit syn på Renault Scenic, hvor han skriver:

Scenic er en videre-udbygning af elbilen Megane og byder således på samme smarte cockpit med Google-baseret betjening af bilens funktioner. Det er smart og et stort plus. Det største plus finder man dog ved bagsædet, der byder på enorm god benplads, hvilket gør Scenic til en ganske anvendelig bil for en børnefamilie.

Vendepunkt for Renault

Hos Nordania Leasing ser bilekspert Martin Thorsted også Renault Scenic som et attraktivt bud på en prisvenlige familiebil med praktiske kvaliteter og moderne teknik.

"De franske modeller har ikke fyldt meget på markedet for firmabiler de seneste år. Det skyldes blandt andet, at der har været begrænset udvikling af nye elbiler, som har kunnet tage kampen op i et historisk konkurrencepræget marked. Men med Scenic har Renault nået et vendepunkt og skabt et spændende bud på en elbil i familie-klassen," siger Martin Thorsted.

Det var da også en tydeligt stolt og tilfreds repræsentant for den franske bilproducent, der indtog scenen på Geneve Motor Show og takkede for prisen:

"Vi har været gennem nogle år, som har været meget udfordrende. Men nu er vi tilbage i kampen. Og prisen her er et stort symbol på dét for os. Så stor tak til alle medarbejdere i Renault for at bidrage til vores succes."

De seneste år har vinderne været lige så forskellige, som finale-feltet i 2024.
Her kan du se vinderne af Car of the Year de seneste 5 år.

2023 - Jeep Avenger
2022 – Kia EV6
2021 – Toyota Yaris
2020 – Peugeot 208
2019 – Jaguar i-Pace

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her