Volkswagen er på vej med et helt nyt og fuldt elektrisk flagskib. En moderne firmabil i en klassisk indpakning og i samme størrelse som det tidligere storhit i firmabil-klassen; Passat. Mens dén lever videre med benzin-, diesel- og plugin-hybrid-drivlinjer, er ID.7 en rendyrket elbil, der nu tilbydes i tre forskellige varianter med en rækkevidde på over 600 kilometer.


Volkswagen ID.7 med effektiv opladning og længere rækkevidde

Bilen er bygget på en platform, der bruges bredt i Volkswagen til koncernens elbiler. Men hvor de fleste andre er SUV-typer, kommer tyskerne nu endelig med en model, der er formet som en klassisk hatchback. Det giver både en køreoplevelse, hvor du er tættere på vejen, og så har bilen væsentligt mindre luftmodstand, som giver markant længere rækkevidde.

Hvor det samme batteri i eksempelvis den højere Volkswagen ID.5 giver en officiel rækkevidde på op til 533 km, klarer ID.7 op til 618 km. Særligt ved motorvejshastighed skulle det have en mærkbar effekt, at bilen fylder mindre i højden.

Kort tid efter den danske lancering vil ID.7 også kunne fås med et 86 kWh-batteri. Det skulle bringe rækkevidden helt op i nærheden af 700 km.

Se VW ID.7 i vores online showroom

Det store batteri kan lades med op til 200 kW, mens det mindre batteri højst kan modtage 170 kW. Det gør ikke ID.7 til en af de hurtigst-ladende, men en optimal opladning fra 10% til 80% skulle kunne klares på knap en halv time, og det vil selv firmabilister med et stort kørselsbehov formodentlig finde acceptabelt.

Foruden en bedre aerodynamik spiller en mere effektiv elmotor også ind på præstationerne. Den opgraderede elmotor i bilen leverer nu 286 hk til baghjulene i stedet for 204, og tophastigheden er hævet fra 160 km/t til 180 km/t.


ID.7 er både rummelig og praktisk

Bilen er knap 5 meter lang, og med næsten 3 meter mellem akslerne er det en rummelig kabine, du bliver budt ind i – uanset om du sidder bag rattet, eller om du er henvist til bagsædet i ID.7.Bagagerummet tilgås via en stor bagklap og er på 532 liter. Er de praktiske egenskaber afgørende, kan det måske være fristende at vente yderligere på den kommende stationcarudgave af ID.7. Den forventes at få dansk premiere i foråret 2024.

Ifølge Jens Haarmark Nielsen, der er chef for Fleet Management i Nordania Leasing, skal du dog ikke frygte at gå ned på det praktiske med ID.7 som hatchback:

- Vi glæder os meget til at få ID.7 som stationcar på markedet. Vi ved, det er en biltype, der historisk har været populær hos firmabilisterne. Man skal dog ikke undervurdere de praktiske egenskaber i den nuværende hatchback-version. Med den store bagklap er der god adgang til det store bagagerum, forklarer Jens Haarmark Nielsen.

Specifikationer

 • Elmotor: 286 hk
 • Baghjulstræk 0-100 km/t: 6,5 sek.
 • Tophastighed: 180 km/t
 • Batteristørrelse: 77 kWh
 • Maksimal 175 kW DC-lynladning
 • Rækkevidde: 607 – 618 km (WLTP)
 • Ladetid ved lynladning 10-80 %: 28 min.
 • Akselafstand: 2.971 mm
 • Bagagerum: 532 (1.586 l med sæder lagt ned)
 • Dimensioner: 4.961 mm længde x 1.862 mm bredde x 1.536 mm højde
 • Beskatningspriser: Fra 420.000 kroner (før genberegning)

Se ID.7 i online showroom

Priser og udstyr i VW ID.7

Volkswagen ID.7 har officiel lancering i Danmark i begyndelsen af december 2023. Det bliver med beskatningspriser fra 420.000 kroner, og her byder ID.7 blandt andet på følgende standardudstyr:

 • Infotainment med 15" touchskærm
 • Head-up display
 • Blindvinkel-sensor inkl. kollisions-advarsel bagfra
 • Navigation Discover Pro
 • Ambientebelysning i 10 farver
 • Bakkamera
 • 19" letmetalfælge Hudson

ID.7 lander umiddelbart godt i en klasse med historisk skarp konkurrence. Men det er ikke basismodellen, der vil blive et hit hos firmabilisterne, spår Jens Haarmark Nielsen:

- Priserne ser også fornuftige ud. Der er i hvert fald mange, der kan være med på startprisen. Men i mine øjne kræver ID.7 noget ekstraudstyr for at give den krævende firmabilist en helstøbt oplevelse, og det bringer bilen op i et prisniveau, hvor det nok ikke bliver en model, vi kommer til at se allerøverst på salgslisterne.

ID.7 er Årets Firmabil 2024

Allerede før den officielt er lanceret, har en jury af firmabilister og motorjournalister kåret ID.7 til Årets Firmabil 2024. Det er Jyllands-Posten og fagforeningen Business Danmark, der står bag kåringen, hvor den tyske hatchback sejrede på grund af en gennemført køreoplevelse, klassisk design og lang rækkevidde.

Du kan læse mere om kåringen og se resten af finalefeltet her:
Årets Firmabil 2024

 

Du kan finde bilen i vores online showroom, hvor du også kan bestille et uforpligtende tilbud på Volkswagen ID.7.

Se VW ID.7 i online showroom