Leasing af elektriske varebiler

Hvorfor skal du vælge en elektrisk varebil?
Læs her, hvorfor det kan være fordelagtigt at vælge en kassevogn på strøm.


Udviklingen på varebils-fronten er gået stærkt, og nu står de elektriske modeller for alvor i kø til at erstatte nogle af de populære diesel-drevne modeller, vi ellers kender så godt.

På trods af, at det ved indgangen til 2024 stadig kun er 2,2 procent af alle varebiler på de danske veje, der kører på el, så ser vi en større og større efterspørgsel på elektriske varebiler, og forventningen er klart, at det tal er markant højere ved næste årsskifte.

I takt med, at der bliver indført nye regler og krav om CO2-reducerende tiltag fra blandt andet kommuner og større virksomheder, kan det i sidste ende give en konkurrencemæssig fordel at bruge elektriske varebiler - også selv om anskaffelssummen kan være højere.

Derfor skal du overveje elektriske varebiler
I videoen kan du høre, hvad Forretningsområdechef i Nordania Leasing, Henrik Bülow Andersen, har at sige, om potentialet hos elektriske varebiler.
Herunder kan du se et udsnit af de mest populære elektriske modeller i øjeblikket:

OBS: Da der oftest er mange variabler ifm. elektriske varebiler, når det kommer til udstyr og indretning, har vi valgt ikke at have estimerede priser i oversigten herunder. Du er selvfølgelig altid velkommen til at række ud til vores rådgivere, for at høre nærmere om priser og muligheder til lige netop dit behov.

Vans

MG4

170 - 245 HK
Rækkevidde op til 520 km (WLTP)
Bagagerumskapacitet op til 986 liter

Volkswagen ID.4 Van

286 HK
Rækkevidde op til 543 km (WLTP)
Bagagerumskapacitet op til 1.575 liter

Volkswagen ID.Buzz Cargo

204 HK
Rækkevidde op til 414 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 3,9 m3

Små kassebiler

Citroën ë-Berlingo

136 HK
Rækkevidde op til 275 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 4,4 m3

Renault Kangoo E-Tech

122 HK
Rækkevidde op til 300 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 4,3 m3

Nissan Townstar

122 HK
Rækkevidde op til 291 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 4,3 m3

Mellemstore kassebiler

Citroën ë-Jumpy

136 HK
Rækkevidde op til 320 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 6,6 m3

Opel Vivaro-E

136 HK
Rækkevidde op til 318 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 6,6 m3

Mercedes eVito

116 HK
Rækkevidde op til 265 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 6 m3

Store kassebiler

Ford E-Transit

184 - 269 HK
Rækkevidde op til 317 km (WLTP)
Varerumskapacitet op til 15,1 m3

Oversigten opdateres løbende.

Skræddersy varebilen til dine behov

Når du leaser din elektriske varebil, kan du også vælge at få medfinansieret eventuelt udstyr, som skal eftermonteres i bilen. Dette kunne eksempelvis være:

  • Reolindretning
  • Foliedekoration
  • Køleanlæg
  • Kranopbygning
  • Og meget mere.

Hvis du har specifikke behov, eller har brug for vejledning, så er du altid velkommen til at skrive en e-mail til firmabiler@nordania.dk og høre nærmere. Vi har mulighed for at skaffe de fleste varevogne, da vi er uafhængige af specifikke mærker og modeller.

Muligheder for opladning

Nogle af de spørgsmål vi oftest hører, når folk overvejer at udskifte deres regulære diesel-varevogn med en elektrisk variant, er naturligvis: Hvordan med opladning? Og er rækkevidden lang nok?

Det kan være en forandring, når du som førstegangsbruger af et elektrisk køretøj skal forholde dig til, at det ikke længere er muligt blot at bruge to minutter på en tankstation og så komme videre med ærinderne. Vi oplever dog ofte, at kunder bliver positivt overraskede - og har du mulighed for opladning derhjemme natten over, så har du en fuldtopladet bil hver morgen.

Er du i tvivl om, hvilke muligheder der er ift. opladning derhjemme og på farten, så har vi samlet alt, hvad der er værd at vide i vores opladnings-FAQ, som du finder her:

Læs vores FAQ om opladning

7 gode grunde til at vælge en elektrisk varebil

 

1. EU-krav skubber på udviklingen

Landene i EU har lagt en klar skillelinje, der siger farvel til salg af nye fossile biler i Europa fra 2035. Som reaktion på dette har flere bilproducenter planer om at sløjfe de konventionelle modeller og fokusere på nul-emissions-køretøjer.

2. Komfortabel kørsel giver mere tilfredse medarbejdere
Førere af elektriske varebiler oplever en mere glidende og støjreduceret kørsel. Særligt ved bykørsel er der markant mindre støj og vibrationer i de elektriske varebiler sammenlignet med de konventionelle modeller.


3. Økonomiske fordele
Mens anskaffelsesomkostningerne ofte er højere end tilsvarende benzin- eller dieselkøretøjer, opvejes det af betydelige besparelser over tid. Elektriske varebiler har lavere driftsomkostninger, da de både er billigere at tanke og desuden har færre bevægelige dele. Olieskift kan du også springe over.

4. Ladeløsninger derhjemme og på farten
Medarbejdere vil ofte kunne få installeret en ladeløsning på hjemmeadressen, så bilen er ladet fuldt op hver morgen. Har man brug for opladning i løbet af arbejdsdagen, giver et frokost-stop på en af de mange lynladere rigeligt med strøm til resten af dagen.


5. Positivt for virksomhedens omdømme
Din virksomhed kan stadig skille sig ud ved at vælge elektriske køretøjer. Mange forbrugere og samarbejdspartnere værdsætter virksomheder, der tager skridt for at reducere deres miljøpåvirkning. At have en flåde af elektriske varebiler kan tjene som et positivt signal om engagement i bæredygtighed og ansvarlig forretning.

6. Reducér risiko og vær klar til fremtiden
Miljølovgivningen og afgifter på fossile brændstoffer kan ændre sig hurtigt. Ved at være proaktive og tage skridt mod elektrificering af flåden kan virksomheder reducere risikoen for at blive ramt af stigende omkostninger og lovgivningsmæssige hindringer.


7. Bæredygtighedsrapportering
Der bliver stillet større krav til virksomheders bæredygtighed-indsatser og rapporteringen på området. Elektriske varebiler kan let integreres i bæredygtigheds-rapporteringen som et konkret skridt mod reduktion af CO2-udledning. I Nordania Leasing kan vores rådgivere hjælpe med at dokumentere, hvordan elektriske biler kan hjælpe med at opfylde jeres bæredygtighedsmål og forpligtelser.

Forskellen på finansiel og operationel leasing

Der findes to forskellige typer af leasing. Oftest ser vi, at folk der vælger at lease varebiler, benytter sig af operationel leasing,
da alle omkostninger er inkluderet og Nordania står for restværdien på bilen.

Finansiel leasing

Finansiel leasing er den mest simple form for leasing. Du får finansieret din varebil og har brugsretten over den i leasingperioden. Når leasingaftalen udløber, anviser du en køber til at købe varebilen til den aftalte restværdi. Du kan efter behov vælge tillægsprodukter til varebilen som for eksempel forsikring og brændstofaftale.

Operationel leasing

Med en operationel leasingaftale får du ikke kun finansieret varebilen. I leasingaftalen er der inkluderet tillægsydelser som service og vejhjælp. Det mest fremtrædende punkt ved operationel leasing er, at du efter endt leasingperiode afleverer varebilen tilbage til os.

Er du usikker på, om elektriske varebiler er noget for jer?

Vores rådgivere tager altid gerne et kig på jeres situation, og kommer med en vurdering, om elektriske varebiler er det rette skifte ift. jeres situation.
Du er altid velkommen til at kontakte os på 45 12 12 12 eller sende os en e-mail på firmabiler@nordania.dk.

Andre har også set


Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.