Med et design, der lugter lidt af leverpostej og noget så atypisk for en BMW som forhjulstræk, har BMW 2-serie Active Tourer været en spøjs model i programmet hos den sydtyske bilproducent, siden den kom på markedet i 2014. Men der er en mening med galskaben. For forhjulstræk er kort og godt billigere end baghjulstræk, og MPV-designet giver fantastisk rummelighed i kabinen, som enhver mellemstor børnefamilie værdsætter højt.- Det er jo ikke en bil, der lavet for at vinde designpriser, men den har til gengæld vundet hjerter hos mange familier, som nyder de praktiske egenskaber, rummeligheden og den nemme ind- og udstigning. Samtidig var køreegenskaberne overraskende skarpe i den første generation, så jeg har store forventninger til, at det også er tilfældet i den nye udgave, siger Esben Skrumsager, der er motorjournalist og chefkonsulent hos Nordania Leasing.

For ja, nu er den tyske familiefavorit nemlig klar i en ny generation med et mere moderne design – både ude og inde – og særligt som plugin-hybrid ser den ud til at blive attraktiv.

Se BMW 2-serie Active Tourer i vores online showroom


Den fås i to motorvarianter, som begge er baseret på en 1,5-liters benzinmotor; den ene har 245 hestekræfter, mens den anden yder hele 326 hestekræfter. Og med en elektrisk rækkevidde på op mod 90 kilometer, vil du kunne klare de fleste af hverdagens gøremål, uden at skulle bruge en eneste dråbe benzin.

- Plugin-hybriden kan give god mening for nogle firmabilister, som gerne vil kunne fortsætte på benzin, når batteriet løber tør. Det er selvfølgelig afgørende, at man husker at lade den op ofte, så man får gavn af den elektriske drivlinje og på den måde kan bidrage til lavere CO2-udledning under kørslen, anbefaler Esben Skrumsager.

Priser og udstyr i BMW 2-serie Active Tourer

Foruden de to motorvarianter kan du vælge mellem to udstyrsniveauer; Luxury Line eller M-Sport, hvor førstnævnte har et beskatningsgrundlag fra 416.000, mens M-Sport har en pris fra knap 420.000 kr.

Begge modeller har blandt andet el-bagklap, LED-lygter, læderbeklædt multifunktionsrat, nøglefri start samt parkeringsassistent for og bag inkl. bak-kamera.

Det skal du vide om BMW 2-serie Active Tourer

  • Nye sportssæder med mulighed for massage-funktion
  • Bagagerumskapacitet på 406 / 1.455 liter.
  • Elektrisk rækkevidde på op til 90 km
  • Opladning fra 0 til 100% på under 2,5 timer
  • Bagsæder kan splittes 40 / 20 / 40
  • 7-trins automatgear (dobbeltkobling)
  • Trådløs opladning af smartphone

Den første generation af 2-serie Active Tourer kunne ikke udstyres med anhængertræk, hvilket diskvalificerede modellen hos mange brugere, der er afhængige af krogen. Men det er der lavet om på nu, så din Brenderup-trailer kan komme ud at trille igen.

Sætter du kryds ved krogen, kan du fremover slæbe afsted med 1.300 kg efter bilen. Det er nok lige i underkanten, hvis drømmen er at køre Europa tynd med en campingvogn på slæb, men det er helt sikkert nok, når du har tømt Ikea for ting, du ikke kan undvære, eller når haveaffaldet skal fragtes til genbrugspladsen.

Du finder BMW 2-serie Active Tourer i vores online showroom sammen med mere end 500 andre modeller. Her kan du se flere specifikationer og bestille et uforpligtende tilbud.

Gå til online showroom