Det er helt okay, hvis CX-60 ikke siger dig en høstblomst. Det kunne jo være navnet på alt fra en asteroide på kollisionskurs med Jorden til en computer udstyret med 60 gigabyte hukommelse. Men det er faktisk navnet på en helt ny bilmodel fra Mazda – du ved, det bilmærke som egentlig står for velkørende biler med japansk pålidelighed i højsædet, men som i årevis har levet en meget anonym tilværelse blandt landets firmabilister.Der er dog udsigt til, at det ændrer sig inden for de kommende måneder, når de første eksemplarer af Mazda CX-60 lander på dansk jord, hvis du spørger Martin Thorsted, der er bilekspert hos Nordania Leasing:

- Det er helt vildt, at der ud af det blå pludselig dukker en helt ny model op, som både i størrelse, pris og udstyr har rigtig meget at byde på. Når du kombinerer det med udsigten til overskuelige leveringstider, så må vi sige, at selvom ingen har hørt om bilen før, har vi meget store forventninger til den japanske SUV, lyder det fra Martin Thorsted.

Den lanceres i første omgang kun som plugin-hybrid, hvor den med en kombination af benzin og el samlet yder 327 hestekræfter. CX-60 har en 8-trins automatgearkasse og firehjulstræk, og når du lader den op – hvilket du selvfølgelig skal huske at gøre – har du op til 60 kilometers rækkevidde alene på strøm.

Bilekspertens 6 gode grunde til at vælge Mazda CX-60

1. Den er veludstyret

Standardudstyret i sig selv er en relativt omfattende størrelse, hvor elementer som 20” alufælge, full LED-forlygter, nøgleløst låsesystem, varme til vinduesviskerne, varme i rattet, app-styret opvarmning af bilen, head up-display og Apple Carplay alt sammen er en del af pakken.

Opgraderer du til øverste niveau får du blandt andet hvide lædersæder, træpaneler i dørsider og midterkonsol samt eksklusive japanske tekstiler på flere af overfladerne i kabinen.

2. Den er stor

Størrelsesmæssigt ligger Mazda CX-60 et niveau over andre populære plugin-hybrider som Ford Kuga, VW Tiguan og Volvo XC40. Den lander dermed nærmere på niveau med Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC og Volvo XC60, og de fleste vil derfor opleve, at der er rigeligt med plads til familien og hele weekend-oppakningen til en tur i sommerhus.

3. Den kører muligvis virkelig godt

Ingen har hverken set eller prøvet bilen, så derfor er det måske lidt modigt allerede at skrue forventningerne til køreegenskaberne i vejret, men med historikken hos Mazda in mente tager vi deres ord for gode varer, når de lover, at bilen kører umanerligt godt.

4. Den er flot

Design på biler kan virkelig skille vandene. Og det er da heller ikke sikkert, at du kan få naboen til at indrømme, at din nye Mazda CX-60 er kønnere end hans egen tyske premium-model. Men med et stringent og skarpt japansk design er det i hvert fald svært at argumentere for, at bilen ikke ser godt ud og fremstår harmonisk. Det må simpelthen kunne betragtes som et faktum, at modellen er pæn. 

5. Den kan udlede mindre CO2

Med en elbil giver det sig selv, at den skal lades op. Ellers kan du ikke køre. Men med en plugin-hybrid er det mindst lige så vigtigt. For selvom du i praksis kan køre videre på benzin, når batteriet løber tør, er det afgørende, at bilen ofte lades op. Ellers bliver batteriet blot dødvægt, og så skulle du have valgt en konventionel benzin- eller dieselmodel.

Bruger du bilen efter hensigten og sørger for at lade op, er der dog mulighed for at køre rigtig meget på strøm, da CX-60 har en elektrisk rækkevidde på 60 kilometer, og dermed er det muligt at sænke udledningen af partikler markant under kørslen.

6. Den er skarpt prissat

Som firmabilist bag rattet af Mazda CX-60 bliver du beskattet af en værdi fra 433.000 kroner. Det må siges at være usædvanligt billigt for en model af den størrelse. Til sammenligning koster BMW X3 som plugin-hybrid fra 564.000, mens en Volvo XC60 runder 600.000.

Selv hvis du snupper alt fra hylderne med ekstraudstyr, kommer du næppe over 500.000 i beskatningsgrundlag med Mazda CX-60.

(06/05-22 OBS: Der er mulige prisændringer på vej og ovenstående rubrik kan derfor være misvisende. Dobbelttjek aktuelle priser i vores showroom eller med en af vores konsulenter)

 

Se Mazda CX-60 i vores showroom

Sammen med din nye firmabil kan du ligeledes bestille en ladeboks, som bliver leveret og installeret på din bopæl.
Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her