Den globale bilproduktion er hårdt ramt. Mangel på råvarer, stigende fragtpriser, stor efterspørgsel på micro-chips og corona-nedlukninger af fabrikker er blot nogle af de udfordringer, der skaber problemer hos nærmest alle bilproducenter i verden.

"Jo mindre låst du er i dine krav til din næste firmabil, desto nemmere bliver det trods alt at finde én med acceptable leveringstider."

Bliver du mødt med en uventet lang leveringstid på din næste firmabil, er der dog nogle få overvejelser, du bør gøre dig, som kan have indflydelse:

- Der er meget, som hverken kunden eller vi som leasingselskab har indflydelse på, når det handler om leveringstider. Men mit bedste råd er at vælge biler med præ-definerede udstyrspakker og måske gå på kompromis med eksempelvis ekstraudstyr og farven på bilen, lyder anbefalingen fra Martin Thorsted, der er bilekspert hos Nordania Leasing.

- Jo mindre låst du er i dine krav til din næste firmabil, desto nemmere bliver det trods alt at finde én med acceptable leveringstider. Begynder du først at sætte krydser på ekstraudstyrslisten, ryger du desværre ofte bagest i køen på bilfabrikken, og så ser vi eksempler på leveringstider, der hos nogle bilmærker i værste fald overstiger 12 måneder, uddyber Martin Thorsted.

Firmabiler fra Mercedes med ”kort” leveringstid
Der er forskel på, hvor hårdt ramt de enkelte bilmærker er, og mens nogle bilmærker nu er ved at lukke helt ned for nye bestillinger med udsigt til leveringer mere end et år ude i fremtiden, er andre fortsat i stand til at opretholde leveringstider på 4-6 måneder, som tidligere blev anset for normalen.

Her udmærker Mercedes-Benz sig ved at være en af de bilproducenter i firmabil-segmentet, der har mere eller mindre ”normale” leveringstider. Vi har herunder samlet en liste over 7 Mercedes-modeller, som i skrivende stund (primo marts) alle kan leveres inden for de kommende 6 måneder.

OBS: Vi skal understrege, at der er tale om et øjebliksbillede, og at leveringssituationen kan ændre sig meget hurtigt.

Mercedes C-klasse
Biler på lager inkl. hybridmodeller. Nye bestillinger kan leveres i juli 2022.

Mercedes GLA
Levering fra juli 2022.

Mercedes GLB
Prædefinerede biler på vej hjem kan leveres fra maj 2022. Nye bestillinger kan leveres fra juli 2022.

Mercedes E-klasse
Prædefinerede biler på vej hjem. Nye bestillinger kan leveres fra juni 2022.

Mercedes EQA
Levering fra juli 2022.

Mercedes EQB
Levering fra juli/august 2022.

Mercedes EQC
Levering fra august 2022.

Du kan se alle 7 modeller – og mange flere - i vores online showroom, hvor du også kan bestille et uforpligtende tilbud på din næste firmabil.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her