Efter fire års ørkenvandring skete det endelig: Agromek 2022, den legendariske messe for landbrugsmaskiner blev afholdt. En af Nordanias udsendte, Peter Justesen, senior salgschef i Nordania Leasing og ikke mindst fritidslandmand, fortæller om de maskiner, der gjorde størst indtryk på ham.

Men først et forbehold. For egentlig er det slet ikke de imponerende maskiner, der betyder mest for Peter Justesen, når han gang på gang vender tilbage til landbrugsmessen i Messecenter Herning.

”Det allerbedste var at møde alle de mennesker, jeg havde glædet mig til at tale med. For selvfølgelig handler messen om maskiner. Men først og fremmest handler den om mødet med mennesker. Og jeg har glædet mig endnu mere til at møde alle menneskerne igen!” siger Peter.

Men retter vi øjnene mod maskinerne igen, så har Peter selvfølgelig tre favoritter:

1. Den enorme såmaskine
Nummer 1 på Peters liste over fede maskiner er en såmaskine. Nærmere betegnet en Bednar EFECTA CE 12000, der er hele 12 meter bred.

”Det er ret vildt. For få år siden var en stor såmaskine seks meter bred. Nu er vi oppe på 12 meter! Det betyder, at den kan tilså 20 hektar i timen. Det er altså effektivt!”

Og hvis du ikke er landmand, kan vi fortælle, at 20 hektar svarer til cirka 250 parcelhusgrunde eller 28 fodboldbaner - og det var altså i timen. Listeprisen er godt og vel 3 millioner kroner, men hvis du ikke vil have overtræk på firmakortet, kan Peter nok hjælpe dig med en god leasing-aftale...

2. Den soldrevne markrobot fra Danmark
Peters næste favoritmaskine er i en helt anden boldgade. Lille og - tør man næsten sige det - nuttet.

Den soldrevne såmaskine og radrenser er dansk – en Farmdroid.

”Det er en fuldstændig selvkørende kombineret såmaskine og radrenser. Læg mærke til den store, grønne plade. Det er et solcellepanel, så den skal heller ikke tankes. Det eneste man skal gøre, er at køre den ud i marken og starte den – så kører det for dig. Og det står altså snorlige!” konstaterer Peter.

Han kender allerede flere landmænd, der har investeret i den selvkørende, soldrevne ’droid’. Aldrig har det været så afslappende at rense ukrudt – eller så miljøvenligt.

3. Blæret opvisning i brutal råstyrke
Sidst på listen finder vi en maskine, der er en tand større: Claas Xerion 5000 i en 25 års jubilæumsmodel med speciallakering mv. Godt 500 hestekræfter. En rigtig basse!

”500 hestekræfter på en traktor, det giver altså en formidabel trækkraft. Med fire lige store hjul, mulighed for vendbar kabine, og fri tilkobling af redskaber både foran og bagpå, giver det en meget fleksibel traktor, der kan anvendes til mange forskellige arbejdsopgaver, også udenfor landbruget. Det er en traktor i den dyrere ende, vægtpakken alene koster i omegnen af 150.000 kroner,” fortæller Peter Justesen.

Man kan godt fornemme, at det banker i landmandshjertet.

Overvejer du nyt landbrugsudstyr?

Har du brug for en hjælpende hånd eller rådgivning omkring dine leasing-muligheder, så er du altid velkommen til at tage os med på råd. Vores erfarne rådgivere sidder klar til at hjælpe, hvad end du ønsker information, branche-specifik vejledning eller et uforpligtende tilbud.

Kontakt os på 45 12 12 12 - eller skriv dig op herunder til at blive kontaktet.

Bliv kontaktet

Læs mere om landbrugsleasing gennem Nordania Leasing her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her