IMAS er en maskinfabrik med en historie. Ishøj Mekaniske, som virksomheden hed oprindeligt, går helt tilbage i 1945. I dag er der stadig fokus på at fræse og dreje produkter i høj kvalitet, men selvom de håndværksmæssige traditioner holdes i hævd, er maskinfabrikken ikke bange for at kaste sig ud i at gøre tingene på nye måder.

“Vi leaser vores maskiner, for så er vi sikre på at vi har den nyeste teknologi, så vi er førende inden for det marked, hvor vi arbejder”, fortæller Allan Rasmussen, der er ejerleder af tredje generation i den familieejede virksomhed.

Han leaser for helt enkelt at få råd til mere i stedet for at binde sine penge i den skinnende maskinpark.

Maskiner er en stor del i at drive en virksomhed som vores. Leasing giver os nogle likvide midler på den lange bane, så vi kan købe fornuftigt ind,” siger han.

Men også på andre områder går IMAS nye veje i jagten på øget effektivitet og lavere CO2-udledning. Lyset i produktionen er udskiftet med intelligent LED, som tilpasser lysstyrken og skaber optimale arbejdsbetingelser, når der arbejdes, mens lyset hurtigt slukker automatisk andre steder, hvor der ikke færdes medarbejdere.

Det fortæller direktør og ejer af IMAS, Allan Rasmussen, mere om i videoen her:

   

En samarbejdspartner på vækstrejsen

Da Allan Rasmussen overtog virksomheden som tredje generation, blev parløbet med rådgiverne i Danske Bank afgørende for, at han kom godt fra start med en plan for virksomhedens fortsatte udvikling og vækst:

“Rådgiverne i banken har støttet os på vores vækstrejse ved at følge vores nøgletal og følge op på, hvilke resultater vi når, og hvad vi gør – og samtidig byder de ind med nogle af de gode løsninger. De kan sige ‘Nu kan I gøre sådan her’ eller ‘Nu kan I tage de her lån’. På den måde har Danske Bank absolut været med til at løfte IMAS til det niveau vi er i dag, “ siger Allan Rasmussen.

Og netop dét, at IMAS som kunde i både Danske Bank og Nordania Leasing har samlet sine finansielle aktiviteter i samme koncern, har givet en stor fordel:

“Rådgiverne i banken og Nordania snakker jo også sammen, og det har faktisk betydet, at vi har kunnet accelerere processen for nogle af de ønsker, vi har haft. Banken har en forståelse for, at leasing nogle gange skal gå stærkt“.

Det allervigtigste for ham er dog hans oplevelse af, at rådgiverne i Danske Bank- og Nordania har en grundlæggende forståelse for hans virksomhed og dens behov:

Det gør en verden til forskel, siger han.Bundsolid virksomhed i vækst

På trods af den massive udvidelse af maskinparken er virksomheden solid, og har netop fået en kreditvurdering på AAA, som bringer IMAS op i superligaen, når det handler om solide regnskaber. Har ejerlederen nogle gode råd til andre virksomheder?

“Hav styr på jeres regnskaber, hav styr på hvordan I bruger jeres penge og så videre. Få nogen gode samarbejdspartnere ind såsom bank og leasingselskaber. Det hjælper med, at man har styr på det, “ siger han.

Nysgerrig på maskinleasing?

Hvad koster det at lease maskiner? Prøv Nordanias leasingberegner her

Sådan reducerede IMAS CO2-udledningen og sparede arbejde samtidig

IMAS støtter FNs verdensmål, og der arbejdes i den forbindelse blandt andet med at nedbringe CO2-udledningen.

“Vi har selvfølgelig plukket de lavthængende frugter ved at skifte til LED-lys, vi genanvender vand og materialer, og så har vi systematiseret vores indkøb og leverancer,” fortæller Allan Rasmussen.

Og i den systematisering gemmer der sig en overraskende stor besparelse:

“Tidligere fik vi leveret varer og materialer omkring 12 gange i løbet af en uge. Nu har vi i stedet fået det skruet sammen sådan, vi bestiller én gang og så får vi det hele leveret om mandagen. I stedet for der kommer 12 fragtbiler med varer, så kommer der måske kun 3 fragtbiler nu. På den måde giver vores fragt et betydeligt mindre CO2-aftryk. Og så skal vores mand internt også kun køre med trucken én gang om ugen.“

Vil du også høre mere om mulighederne for leasing?

Har du brug for en hjælpende hånd eller rådgivning omkring dine leasing-muligheder, så er du altid velkommen til at tage os med på råd. Vores erfarne rådgivere sidder klar til at hjælpe, hvad end du ønsker information, branche-specifik vejledning eller et uforpligtende tilbud.

Bliv kontaktet af en rådgiver