Plus-Plus startede som en hobbyvirksomhed tilbage i 1980’erne, men da Martin Pihl overtog ejerskabet i 2011, så han et stort og uudnyttet potentiale i legetøjet. 12 år efter eksporterer Plus-Plus over 90% af deres produktion, og findes globalt i mere end 50 lande, og dækker stort set hele Europa.

Samarbejdet med Nordania Leasing har eksisteret i en årrække, og i alt leases 8 produktionsmaskiner. I sommeren 2022 investerede fabrikken i de seneste to maskiner. Leasing af produktionsmaskinerne gør det muligt for virksomheden at opretholde kapacitet samtidigt med, at de er på forkant med den nyeste maskinteknologi.

Fun fact: Sidste år producerede Plus-Plus, hvad der svarer til at sætte Plus-Plus'ere op som dominobrikker hele vejen fra Holbæk til Syditalien - og tilbage igen.

Ren vinddrevet energi og grønne tanker

For nogle år siden valgte ejerkredsen at omlægge al energi på kontoret og fabrikken i Holbæk til at være 100% vinddrevet. Det vil sige at al opvarmning og produktion - herunder alle produktionsmaskiner, gaffeltrucks mv. - kører på grøn energi.

"Det har stor etisk værdi for os at være med til at understøtte den grønne omstilling, og vi håber, at vores tiltag kan inspirere andre virksomheder til at gå samme vej", siger Martin Pihl.

Derudover bygger Plus-Plus på en cirkulær tankegang om at producere en vare, som ikke forældes og mister værdi. Legetøjet henvender sig til alle aldre, og er med til at stimulere børns udvikling og læring. Produkterne forældes ikke, da byggeelementer består. Meget af det legetøj man finder på hylderne i legetøjsbutikker, henvender sig ofte til en særlig aldersgruppe, som hurtigt kan miste barnets interesse, i takt med at barnet bliver større. Plus-Plus kommer i to størrelser, og de uendelige konstruktionsmuligheder gør, at legetøjet forbliver relevant i mange år.

Stor fordel i at være tæt på sine handelsmarkeder 

For 7 år siden udvidede virksomheden med et datterselskab i USA, hvor der i dag er ansat +20 personer. Placeringen af fabrikken i Danmark gør det muligt at optimere eksporten ved at være centralt placeret i forhold til deres største handelsmarkeder, som i dag er Europa. Derved belastes miljøet ikke unødigt ved lange strækninger med sø- eller flytransport, da det udelukkende er fabrikken i Holbæk, som står for produktionen.

"Plus-Plus er Danish design og made in Denmark, som er et stort salgsargument på eksportmarkedet foruden at være en del af vores virksomheds DNA. Med made in Denmark følger en opfattelse af et kvalitetsprodukt, hvor råvarerne er uden skadelige stoffer, og en etisk og ansvarlig produktion, hvor der tages hensyn til både mennesker og miljø", forklarer Martin Pihl.

På trods af udvidelse og indkøb af produktionsmaskiner, som kan være hårdt for en virksomheds likviditet, er Plus-Plus en solid virksomhed, der fortsætter med at være i vækst. Hele 5 gange i træk er virksomheden blevet tildelt den flotte pris Børsen Gazelle.

Vil du også høre mere om mulighederne for leasing?

Har du brug for en hjælpende hånd eller rådgivning omkring dine leasingmuligheder, så er du altid velkommen til at tage os med på råd.

Vores erfarne rådgivere sidder klar til at hjælpe, hvad end du ønsker information, branche-specifik vejledning eller et uforpligtende tilbud.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Om Plus-Plus

  • Ejerkreds og bestyrelse består bl.a. af: Martin Pihl, Niels Sørensen, Ole Kristoffersen (medstifter af Lagkagehuset), Henrik Birk (Lind Capital og Saxo Bank) og Bjarke Ingels (BIG Group).
  • Størstedelen af råvarene kommer fra Europa, hvilket sikrer kort transport til fabrikken i Holbæk.
  • Alle produkter og forpakninger er 100% genanvendelige.
  • Der er ingen spildproduktion, da al overskudsplast genanvendes til fremstilling af nye Plus-Plus'er.
  • Hovedkontor og egen fabrik ligger i Holbæk uden for København. I 2016 blev et datterselskab i USA oprettet med kontorer i South Carolina og Ohio.
  • Alle produkter og forpakninger er 100% genanvendelige.
  • Plus-Plus har mere end 60 ansatte fordelt i Danmark og USA.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her