Der diskuteres i øjeblikket om en generel og ensartet CO2e-afgift på landbrugets produktion. Afgiften frygtes at fjerne størstedelen af landbrugets nuværende indkomstgrundlag, og medføre store fald i landbrugsaktivernes værdi. Det viser en rapport om konsekvenserne for en eventuel CO2-afgift, som Klimarådet netop har udarbejdet.

Tab på 7 milliarder årligt

Det danske landbrug er en af de største sektorer i landet, og er desværre også ansvarlig for en betydelig del af den danske CO2-emission. Mens landbruget traditionelt set har været en vigtig kilde til beskæftigelse og økonomisk vækst i Danmark, har det også været en kilde til klimabelastning. Derfor er der fremsat et forslag om at indføre en CO2-afgift på dansk landbrug for at reducere sektorens klimapåvirkning. Der stilles skarpt på flere forskellige beregningsmodeller, som kigger på effekten af en eventuel afgift. Disse viser, at afgiften kan komme til at koste landbruget helt op til 7 milliarder kr. årligt. En afklaring, på hvordan afgiften skal tage sin endelige form, forventes fremlagt i løbet af 2023.

Der skal gang i nye tiltag, som kan hjælpe landbruget bedre på vej

Klimarådet og miljøøkonomiske vismænd råder til at udviklingen støttes i form af investeringer i både forskning og udvikling. Der skal nye teknologier til i landbruget, som kan reducere CO2-emissionerne og samtidig øge landmændenes produktivitet og indtjening, så der skabes et bæredygtigt og konkurrencedygtigt landbrug. Et andet vigtigt tiltag vil være at øge adgangen til grønne finansieringsmuligheder, så landmændene kan investere i mere bæredygtige løsninger.

Gode muligheder for både lån og leasing

Danske Bank kan bl.a. tilbyde finansiering af landbrugsmaskiner, og hos Nordania Leasing kan du gøre brug af landbrugsleasing, som giver dig mulighed for hele tiden at have adgang til de nyeste maskiner, samtidig med at du kender dine faste omkostninger - uden at likviditeten bliver belastet.

Peter
Kragelund - Forretningsområdedirektør i Nordania Leasing - er enig i forudsætningen om, at landbruget skal have en hjælpende hånd, og finansieringsmuligheder ligger lige for:

Leasing kan sætte skub i udviklingen

Ved at lease dine landbrugsmaskiner og udstyr, skaber du større fleksibilitet og likviditet i din virksomhed. Leasing kan åbne muligheden for at investere i nyere og mere moderne teknologi, som kan fremme forretningen. Har du brug for en hjælpende hånd eller rådgivning omkring dine leasingmuligheder, er du altid velkommen til at tage os med på råd. Vores erfarne rådgivere sidder klar til at hjælpe, hvad end du ønsker information, branche-specifik vejledning eller et uforpligtende tilbud.

Vil du høre mere om mulighederne for leasing?

Bliv kontaktet af en rådgiver

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her