Og nu er det endnu engang tid til at ekspandere, denne gang på Sjælland, og opførelsen af et helt nyt lager- og logistikbyggeri er påbegyndt i Business Park Ringsted. Byggeriet forventes at stå færdigt i december 2023. 

Det er virksomheden DS Flexhal, der står bag opførelsen af byggeriet for Esbjerg Gods. Bygningen bliver en terminal bestående af 8.000 kvadratmeter fordelt på fire haller. Derudover kommer der 564 kvadratmeter administrationsbygning fordelt på to etager samt 39 indkørselsporte. Leasing har banet vejen for en god forretning

Esbjerg Gods kommer til at lease den endelige bygning af Nordania Leasing, som også står for leasing af hovedparten af deres trailer- og lastbilflåde. Dette samarbejde går mange år tilbage, og samarbejdet med Danske Bank går endnu længere tilbage faktisk helt tilbage til virksomhedens start i 1978. Stifter af virksomheden, Erik Petersen, har i alle år været en meget tilfreds bankkunde.

”Samarbejdet med Danske Bank og Nordania Leasing har åbent en masse muligheder for os og gjort, at vi har kunne udvide vores forretning så eksplosivt. Den rådgivning vi har modtaget gennem hele forløbet, har altid været helt i top.”
Erik Petersen Esbjerg Gods A/S

Bæredygtighed tænkt ind i byggeriet 

Virksomhedens nye terminal bliver bygget efter en bæredygtig jordhåndtering, som går ud på at anvende kalkstabiliseret jord. Det er en særlig jordforbedringsmetode, hvor jord der normalt er for dårligt til at kunne genindbygges i byggeriet, bliver blandet med kalk.
Dette skaber en proces, som binder og stabiliserer jordens egenskaber og bl.a. forbedrer dens bæreevne, håndtering af fugtighed samt modstandsdygtighed over for erosion, som alle er med til at gøre jorden egnet til konstruktion og belastning.

”Denne proces har betydet, at de 22.000 kubikmeter jord som ellers skulle have været fjernet fra grunden, er blevet genanvendt. Fjernelse af jorden ville kræve mange kørsler frem og tilbage med lastbil, som jo skaber store mængder CO2-udledninger, foruden støj og partikelforurening, men nu er jorden omdannet og anvendt til byggeriet i stedet – et godt eksempel på en cirkulær materialeøkonomi.”
Flemming Christensen - Projektchef i DS Flexhal

Ellastbilerne presser sig på

Esbjerg Gods kigger i øjeblikket intenst på indkøb af ellastbiler, da ønsket om at bidrage til en grønnere hverdag, foruden henvendelser fra kunderne, presser sig på. Det vil da også være et oplagt valg for virksomheden, da hovedparten af deres kørsel efterhånden foregår på Sjælland og derfor ofte involverer korte køreture, hvor el vil være en ideel drivform. Men eftersom ellastbiler kan være op til tre gange så dyre som de konventionelle, er det en investering, der kræver overvejelser og planlægning.

Her kommer muligheden for leasing ind i billedet, da leasing af ellastbiler ikke vil gå ud over virksomhedens likviditet og heller ikke vil kræve en stor virksomhedskapital. Der er endnu ikke lagt en ordre på de grønne lastbiler, men Erik Petersen mener ikke, at der er lang vej endnu, før de tager første spadestik til en grønnere fremtid for virksomheden.”Vi er superglade og stolte over, at Esbjerg Gods koncernen har valgt leasingfinansiering og taget os med på rejsen til Sjælland, hvor vi sammen opfører en flot logistikejendom med en rigtig god beliggenhed i sædvanlig kvalitet og stil for Esbjerg Gods.”
Per Kjær Lange - Salgschef i Nordania Leasing 

Er du også blevet nysgerrig på leasing?

Har du brug for en hjælpende hånd eller rådgivning omkring dine leasingmuligheder, så er du altid velkommen til at tage os med på råd.

Vores erfarne rådgivere sidder klar til at hjælpe, hvad end du ønsker information, branche-specifik vejledning eller et uforpligtende tilbud.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her