For virksomheder med hundredvis af medarbejdere, store lagerhaller eller pladskrævende produktion, kan det kræve en stor del af virksomhedens likviditet at sikre de rigtige rammer. Men ved at sælge et hovedkontor og lease det efterfølgende, kan man frigive kapital, som eksempelvis kan investeres i udvikling af forretningen eller blot skabe en større likviditet her og nu.

"Når du leaser en ejendom, frigør du likviditet og får et større økonomisk råderum, som du kan bruge på andre tiltag i din virksomhed. Det er lige netop det, GN Store Nord har valgt med vores særlige sale & lease back-løsning", fortæller Stine Kepp, Real Estate Director i Nordania Leasing. 

GN Store Nords hovedsæde er nu solgt til Nordania Leasing, som står for tilbageleasingen til audioteknologi-giganten de næste 10-15 år. Denne særlige aftale kaldes for sale & lease back. Salget til en værdi af 500 mio. kr. har været et vigtigt element i deres nye kapitalplan.

Sale & lease back-løsningen burde, ifølge GN’s Senior Director (Head of Group Treasury & Insurance), Arne From, tale til langt de fleste større virksomheder:

”Vi var lige ved at vælge en anden og mindre attraktiv løsning, da vores rådgiver fra Danske Bank gjorde os opmærksom på den særlige sale & lease back-løsning. Det har været en kæmpe gevinst for os!”


En lysere fremtid for GN

Med et par hårde år bag sig kan GN Store Nord nu se fremad, og der er stærkt lys forude. Deres store strukturomlægninger skal samle virksomheden under én paraply, som ventes at skabe besparelser. Enkelte er allerede implementeret, men flere er også på vej i det nye år.

”Den samlede finansiering med Danske Bank koncernen har været et vigtigt element for vores refinansiering. Rådgiverne i banken har støttet os hele vejen, og vi kan mærke, at de er der for os – ikke kun når det går godt," siger Arne From.

GN og bæredygtighed

GN Store Nords bæredygtighedsstrategi er drevet af et ønske om at skabe en reel og vedvarende værdi for alle interessenter. Derfor er bæredygtighed integreret i alt, hvad de gør, og måden de driver virksomhed på. GN har bl.a. lavet ændringer i fremstillingen af deres populære konferencetelefon, så alle plastdele udelukkende er af genanvendt plastik. Derudover arbejder de generelt med et øget fokus på holdbarheden af deres produkter, så der ikke er behov for hyppige udskiftninger.

Et stærkt samarbejde banede vejen

GN Store Nord har en stor del af  deres bankforretninger i Danske Bank, og det var netop dette samarbejde, der åbnede for muligheden med sale & lease back af deres bygning. Banken har budt ind med flere forskellige løsningsmodeller, og det nylige samarbejde med Nordania Leasing binder hele pakken sammen.

”Man kan mærke det gode og gnidningsfrie samarbejde, der er mellem rådgiverne i Danske Bank og Nordania Leasing. Det giver dels en tryghed, og dels letter det en lang række processer, som har foregået forrygende hurtigt og nemt,” lyder det fra Arne From.


GN Store Nords hovedsæde i Ballerup.

Og begejstringen går da også begge veje. Både Danske Bank og Nordania Leasing har lige så rosende ord at sætte på samarbejdet med GN:

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde og forløb med GN’s team, og vi er meget stolte over at en stærk og innovativ virksomhed som GN Store Nord, har valgt Nordania som samarbejdspartner,” siger Per Kjær Lange, Real Estate Director i Nordania Leasing, om samarbejdet med GN Store Nord.

Er leasing interessant for jer?
Har du brug for en hjælpende hånd eller rådgivning omkring dine leasingmuligheder, er du altid velkommen til at tage os med på råd.

Vores erfarne ejendomsrådgivere sidder klar til at hjælpe, hvad end du ønsker information, branche-specifik vejledning eller et uforpligtende tilbud.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her