Der er nye testresultater fra Euro NCAP, og for første gang er en gruppe kompakte varebiler blevet testet på de assistentsystemer, der skal højne sikkerheden for både bilens fører og for andre trafikanter. Og ifølge Jens Haarmark Nielsen fra Nordania Leasing er bedømmelserne vigtige af flere årsager:

"Vi er meget opmærksomme på de nye testresultater, fordi de kan være afgørende for vores rådgivning af kunder, når de skal vælge den rigtige varebil. Sikkerhed handler om meget mere end bare at overleve en ulykke - det handler om at forebygge dem" fortæller Jens Haarmark Nielsen, chef for Fleet Management i Nordania Leasing.Og hvad skal man så vælge, hvis man gerne vil beskyttes – og beskytte andre – bedst muligt? Den mest populære varebil på markedet ser faktisk også ud til at være den mest sikre.

”Når vi sender så mange Ford Transit Custom ud at køre på de danske landeveje, er det meget glædeligt at få dokumenteret, at det også er en af de mest sikre varebiler. Det gælder både sådan noget som vognbaneassistenten, som får topkarakter, men også beskyttelsen af bløde trafikanter vægtes højt”, konkluderer Jens Haarmark Nielsen.

Fremtiden er elektrisk – og sikker

Andelen af elektriske varebiler på markedet stiger støt, og interessen for dem er endnu større. Derfor er det også værd at bemærke, at en elektrisk model som Volkswagen ID.Buzz Cargo har sikret sig en platin-vurdering, som er højeste sikkerhedsniveau hos Euro NCAP. Og snart lander også en elektrisk version af storhittet fra Ford i form af E-Transit Custom.

”Det er meget positivt, at man har mulighed for at kombinere høj sikkerhed med nul-emissioner. Det er med til at understrege, at fremtiden er elektrisk, og selvom vi fortsat venter på den elektriske udgave af Transit Custom, er der allerede flere oplagte el-varebiler, som er på markedet nu. Så fremtiden er ikke noget, man behøver at vente på," siger Jens Haarmark Nielsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Sikkerhedstesten hos Euro NCAP fokuserer blandt andet på kollisionssikkerhed, fordi det oftest er den modkørende eller bløde trafikanter, der kommer til skade ved ulykker med varevogne. Men det er ikke alle varevogne, der kommer lige godt ud af testen. Mange af de testede modeller har kun sikkerhedsudstyr som tilvalg, og det er noget, både Euro NCAP og Nordania Leasing gerne ser ændret.

"Efter vores mening er det vigtigt, at bilproducenterne begynder at se sikkerhedsudstyr som en standard og ikke noget, der skal tilkøbes. Det er trods alt menneskeliv, det handler om," påpeger Jens Haarmark Nielsen.

De vigtigste resultater

Herunder kan du læse de seneste resultater for sikkerhedstest af varebiler fra 2024:

  • Citroën Berlingo, Fiat Doblo, Opel Combo og Peugeot Partner har alle opnået 62% i vurderingen af bilernes sikkerheds-assistentsystemer.
  • VW Caddy Cargo har opnået en score på 68%.
  • Renault Kangoo Van har opnået en respektabel score på 78%.

Det er dog særligt tre biler, der har skilt sig ud i testen ved at opnå den eftertragtede platin-vurdering:

  • Ford Transit Custom har imponeret med en høj score på 96%.
  • Mercedes-Benz Citan har præsteret godt med en score på 87%.
  • VW ID.Buzz Cargo har også præsteret godt med en score på 83%

Du kan læse mere om de enkelte biler og se vurderingen af dem på 6 forskellige parametre her:

Euro NCAP | Commercial Van Ratings

Vil du vide mere?

Har du lyst til at læse mere om fordelene ved elektriske varebiler, samt se et udsnit af de mest populære modeller, så har vi lavet en dedikeret side, som du finder her.

Har du spørgsmål eller brug for uforpligtende vejledning, så sidder vores rådgivere også altid klar til at hjælpe dig. Du er velkommen til at skrive dig op herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Læs om elektriske varebiler  Bliv kontaktet af en rådgiver

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her