Udvalget af nye elbiler er enormt, og der kommer konstant nye modeller til. Så hvis din næste bil skal køre på strøm, er der næsten frit valg på alle hylder… med mindre du er på udkig efter en stationcar.

Den populære aflange bilform har ellers i årtier været blandt de foretrukne i Europa – i høj grad på vores breddegrader og særligt hos familier og firmabilister – men blandt elbilerne har det ikke været en prioritet hos bilproducenterne indtil videre.

Men nu kommer de! I hvert fald fra to af dem, der også traditionelt har haft stor succes med stationcars i modelprogrammet. Hos BMW er man nu lige på trapperne med den såkaldte Touring-version af elbilen i5, mens Volkswagen på den anden side af sommeren følger trop med, hvad de kalder for Tourer-versionen af deres store elbil, ID.7.BMW i5 Touring – priser, rækkevidde og opladning

BMW i5 har allerede slået sit navn fast med en kåring som Årets Bil i Danmark 2024 samt en andenplads i kåringen af Årets Bil i Europa 2024. Og med Touring-versionen vil efterspørgslen utvivlsomt stige.

Bilen fås med to elektriske drivlinjer; eDrive40 Touring med baghjulstræk og en rækkevidde på op til 560 kilometer, mens M60 xDrive Touring med firehjulstræk er opgivet til at kunne køre 506 kilometer på en enkelt opladning. Begge varianter kan oplades med op til 205 kW lynladning.

Beskatningsgrundlaget for BMW i5 Touring som firmabil starter ved 530.000 kr.

Se BMW i5 Touring i online showroom


Volkswagen ID.7 Tourer – priser, rækkevidde og opladning

Hos Volkswagen lover de ligeledes masser af plads og elektrisk power i deres kommende ID.7 Tourer. Afhængigt af batterikapaciteten kan du ifølge producentens hjemmeside køre op til 604 kilometer på en opladning. Batteriet kan ved lynladere tage imod en ladeeffekt på op til 175 kW.

Ifølge en pressemeddelelse forventes bilen dog – med et nyt 86 kWh batteri – at kunne køre op til 685 kilometer på en opladning, mens ladehastigheden bliver øget til 200 kW.

Priserne for ID.7 Tourer starter fra 449.994 kroner før genberegning. Du kan finde modellen i vores online showroom, hvor du ligeledes kan bestille et uforpligtende tilbud.

Se Volkswagen ID.7 Tourer i online showroom

Rækkevidde, opladning og priser

BilmodelBMW i5 TouringVolkswagen ID.7 Tourer
BeskatningsprisFra 530.000 kronerFra 449.994 kroner
Rækkevidde (WLTP)560 kilometer604 kilometer
Opladningshastighed205 kW200 kW

Hos Nordania Leasing har bilekspert Martin Thorsted store forventninger til begge modeller:

”Stationcar er en biltype, der traditionelt har været meget populær blandt vores kunder. Det samme kan man sige om elbilerne, der særligt det seneste år har vundet ind, så at vi nu får de første elektriske stationcars i firmabil-segmentet er en stor og spændende milepæl”, lyder det fra Martin Thorsted, der har et godt tip til kunder, som er interesserede i de to nye modeller:

”Er man interesseret i ID.7 som firmabil, kan den teoretisk fås i udstyrsniveauet ”Pro”, men den tilbyder vi som udgangspunkt ikke til vores kunder, fordi den har så lavt udstyrsniveau. Den interessante version er udstyrsniveauet Style, da man så får det udstyr, man forventer i en moderne firmabil. Med BMW i5 får man en god pakke allerede i ”Sport Line”-versionen”, vurderer bileksperten.

Her kan du se flere billeder af begge biler 👇🏼

 

Danmarks-premiere på trapperne

BMW i5 Touring har danmarkspremiere den 25. maj 2024, mens Volkswagen ID.7 Tourer følger trop på den anden side af sommeren. 

Du kan allerede nu finde begge biler i vores online showroom. Her kan du se udstyrspakker, specifikationer og bestille et uforpligtende tilbud.

Gå til BMW i5 (incl Touring)                   Gå til Volkswagen ID.7

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her