Polestar er født som en performance-afdeling hos Volvo, hvor de potente udgaver af de svenske familiebiler kom under kærlig behandling. Men i dag er Polestar et selvstændigt elbil-mærke, som dog fortsat er en del af samme koncern under kinesiske Geely. Derfor er flere Volvo- og Polestar-modeller også i dag baseret på de samme platforme med identisk teknik.

To af de mest populære modeller er Volvo XC40 Recharge og Polestar 2, som netop er landet i en opdateret udgave. Med den seneste opdatering af den fælles tekniske platform, er begge biler nu mere relevante end nogensinde. Rækkevidde og effektivitet har været en prioritet og begge biler opnår dermed at komme i øjenhøjde med de bedste i kategorien ”mellemstore biler”.

Men der er forskelle, som dybest set skal findes i temperament og behov for praktikalitet. Er netop praktikalitet en prioritet, så vælger du bedst XC40. Er du mere til en intim køreoplevelse, så vælger du Polestar 2 – som dog ikke falder helt igennem på praktikken grundet hatchback-konstruktionen, med den store bagklap, som giver god adgang til bagagerummet.


Volvo XC40 Recharge


Polestar 2

En anke er der dog, som bør fremhæves; ingen af de to biler har varmepumpe som standard. Men det kan tilvælges mod en merpris. Et forholdsvis beskedent tilvalg ved XC40 i form af ”Klimapakken”, men ved Polestar 2 er du tvunget til at tilvælge ”Plus-pakken”, som dog også giver andet lækkert udstyr… men varmepumper bør være selvskrevet i 2023, da de giver en mere energieffektiv opvarmning af bilen i de kolde måneder og dermed længere rækkevidde.

Men uanset er begge biler stærke kandidater til at give dig en flyvende start i elbil-verdenen. 
Se udklippet om Volvo XC40 vs. Polestar 2 herunder:

Bildata

MærkeVolvoPolestar
ModelXC402
VariantSingle Motor Extended RangeLong Range Single Motor
DrivlinjeBaghjulstrækBaghjulstræk
Rækkevidde (WLTP)571 km655 km
Batterikapacitet kWh8282
HK252299
0 - 100 km/t7,3 sekunder6,2 sekunder
DC 10 - 80% (optimalt)27 minutter28 minutter
Du kan naturligvis se begge biler i vores online showroom.

Udforsk online showroom