Først lidt fakta: På to sekunder bevæger din bil sig 44 meter, når du kører med 80 km/t.

Det er noget skidt, når der ligger is og sne på vejene, og det ved politiet, som kan finde på at frakende dig kørekortet, hvis du kører for tæt på de forankørende biler.

De fleste uheld sker om vinteren og især lige nu, hvor frosten bider fra sig. Du er dog sikkert en dygtig bilist, så derfor har vi lavet denne liste, som du kan dele med dine knap så dygtige kolleger.

1. Nordania Assistance

Skulle uheldet være ude, skal du ringe til Nordania Assistance på 70 15 13 15. Er du i tvivl om, hvorvidt du har Nordania Assistance, kan du se det og meget mere om din bil og din leasingaftale ved at logge på Nordania Bil App under punktet "Din bil".

Du kan læse mere om fordelene ved Nordania Assistance her.

 

2. Vand bliver til is

Det giver sig selv: Fjern frost fra ruderne – også dem i siderne. Det tager i snit 4 minutter, og så kan man blive utålmodig og hælde varmt vand på ruderne. Vi anbefaler dog, at du bruger en isskraber, uanset hvor lang tid det tager. Så undgår du nemlig, at ruderne flækker.

 

3. Din Carglass-portal

Og nu vi er ved det med ruderne: Et stenslag kan hurtigt udvikle sig til et rudeskift, når temperaturerne daler. Er stenslaget mindre end en tokrone, kan det oftest repareres, men er det større end det, skal du muligvis have skiftet hele forruden. Heldigvis har du som Nordania-kunde din helt egen bookingside hos Carglass.

PS: De reparerer og skifter også ruder på din firma- eller hjemmeadresse.

Du kan læse mere omglasskader og reparation af stenslag her.

 

4. Kør med strømmen

Når frosten bider sig fast, mister batteriet op til halvdelen af sin kapacitet. Kører du korte ture til arbejde med fuld knald sædevarme og ventilation, risikerer du, at batteriet dør helt. Det kan derfor være en god idé at oplade batteriet ved at køre en længere tur i weekenden.

 

5. Skal du til udlandet? Så husk advarselstrekant...

... og en masse andre ting. F.eks. er sikkerhedsveste og snekæder lovpligtige i en række lande.

Tjek hele huskelisten ud her.