Tilbagebetaling af for højt opkrævet beløb

I forbindelse med en gennemgang af vores processer og systemer har vi konstateret, at vi uretmæssigt har opkrævet renter på ét eller flere rykkergebyrer samt eventuelt opkrævet morarenter uretmæssigt.

Vi undersøger i øjeblikket alle rykkergebyrer, som vi har opkrævet i Danmark i den seneste årrække. Det er endnu uklart, i hvor mange tilfælde der er opkrævet renter på rykkegebyrer.

På nuværende tidspunkt viser vores analyser, at omkring halvdelen af de berørte kunder har betalt under 10 kr. i renter på rykkergebyrer. Vi er fortsat i gang med at analysere problemstillingen og har også konstateret tilfælde med væsentlig større beløb.

Kunder, der har betalt renter på rykkergebyrer, vil naturligvis få deres penge tilbage sammen med en kompensation for den tid, hvor de kunne have haft pengene til rådighed. Ved en fejl har vi opkrævet for mange rykkergebyrer hos nogle af vores kunder. Det beklager vi naturligvis, og vi betaler de penge tilbage, vi har opkrævet for meget, plus en kompensation for den tid, hvor de berørte kunder kunne have haft pengene til rådighed.

Spørgsmål og svar