Som en del af regeringens Grøn Fond, bliver der nu snart åbnet op for ansøgninger til de første 75 millioner af en samlet pulje på 750 millioner kroner. Det er midler, der skal hjælpe transportbranchen med en transformation,  der for alvor kan gøre en forskel for CO2-udledningen i Danmark, men som også koster mange penge.

Midlerne kan bruges til at købe lastbiler, der kører på el eller brint, og til at sætte ladestandere eller brinttankstationer op.

”Vi har set et marked, som trods stor interesse har været afventende med nye investeringer på grund af udsigten til puljen, så nu glæder vi os over, at vi kan trække i arbejdstøjet og hjælpe vores kunder på deres bæredygtige rejse.”
Dennis Thodsen Bodin – Head of Nordania Leasing

 Virksomheder kan søge om støtte til følgende tiltag

 • Meromkostning ved indkøb af nye brint- eller ellastbiler:
  60 procent (små virksomheder),
  50 procent (mellem virksomheder) eller
  30 procent (store virksomheder) i tilskud.
 • Investering i depotladning og -tankning til brint eller el:
  50 procent (små virksomheder),
  40 procent (mellem virksomheder) eller
  20 procent (store virksomheder) i tilskud.
 • Projekter der omfatter begge dele: I projekter, hvor der søges om tilskud til både lastbiler og depotladere, er ovenstående satser for tilskud gældende.


Hvordan får man støtte til grønne løsninger?

Hvis du er vognmand og gerne vil have økonomisk støtte fra puljen, bør du kontakte din rådgiver hos Nordania Leasing (du kan finde kontaktinformationer her). Ved tidligere pulje har vi som leasingselskab kunnet søge på vegne af vores kunder, og selvom det ikke er specificeret, om det kommer til at fungere på samme måde igen, kan vi under alle omstændigheder holde dig opdateret.

Denne gang ved vi, at der skal søges gennem Vejdirektoratet, som administrerer den første del af puljen på 75 millioner kroner. De modtager ansøgninger fra 15. august til 15. november 2024, og pengene bliver fordelt efter først til mølle-princippet. En virksomhed kan højst få 5 procent af puljen.

En af dem, der i forbindelse med tidligere støttepulje har spillet en særlig rolle i rådgivningen af lastbil-kunderne hos Nordania Leasing er Simon Lise Hansen. Han ser frem til atter at sikre maksimal støtte til kunderne:

”Vi ved fra den seneste pulje, at der vil blive rift om støtten, så vi er allerede i gang med at forberede os på, hvordan vi bedst kan hjælpe vores kunder igennem en nem og hurtig ansøgningsproces.
Simon Lise Hansen – Specialist Advisor Nordania Leasing

Han understreger dog, at der stadig er nogle ting, der skal afklares, som er væsentlige for ansøgningsprocessen.

- Vi ved endnu ikke, om det er os som leasingselskab, eller om det er virksomheden, der bruger lastbilen, som skal søge midlerne. Vi kender heller ikke kravene til den dokumentation, der skal bruges i forbindelse med ansøgningerne. Men det bliver vi meget snart meget klogere på, så vi kan være med til at sikre vores kunder størst mulig støtte, slutter Simon Lise Hansen.

Læs også: Millioner i støtte til Nordania-kunders elektriske lastbiler

Leasing af lastbiler

Har I planer om at investeringer i grønnere aktiver, og ønsker I at bidrage til den grønne omstilling? Vi ved, at det kan føles som et stort spring, men med den rette rådgivning og finansiering kan man være hurtigt på vej. Kontakt os i dag og hør mere om jeres finansieringsmuligheder.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her