Den omdiskuterede kilometerafgift har med god grund fyldt meget i transportbranchen både før og efter vedtagelsen i begyndelsen af juni. Men nu kommer regeringen med en pose penge til branchen, som skal sikre 300 millioner kroner til grøn omstilling af den tunge transport. 

Forslaget om at afsætte 100 millioner årligt vækker glæde hos Nordania LeasingSelvom nogle vognmænd havde håbet på en større sum, ser Nordania Leasing-chefen Dennis Thodsen Bodin det som et godt udgangspunkt.

”Vi er glade for regeringens udspil om at afsætte 300 millioner kr. til omstilling af den tunge transport, og ser frem til at hjælpe vores kunder godt på vej på deres bæredygtige rejse.
Dennis Thodsen Bodin – Head of Nordania Leasing


Populær støttepulje hjælper el-lastbilerne på vejen

For at understøtte udbredelsen af de elektriske lastbiler blev der i 2022 etableret en tilskudspulje fra Energistyrelsen til investeringer af grønnere lastbiler. Eftersom lastbiler, der drives af el eller brint, fortsat er langt dyrere end de konventionelle lastbiler, var formålet med puljen at understøtte indkøb af de mere klimavenlige lastbiler, for at hjælpe den grønne omstilling godt på vej.

En af dem, der spillede en særlig rolle i rådgivningen af lastbil-kunderne hos Nordania Leasing var Simon Lise Hansen. Han ser frem til atter at sikre maksimal støtte til kunderne:

”Det nye forslag er helt sikkert et skridt i en grønnere retning. Erfaringer fra støttepuljen i 2022 fortæller os, at der vil blive rift om støtten, så vi allerede i gang med at forberede os på, hvordan vi bedst kan hjælpe vores kunder igennem en nem og hurtig ansøgningsproces.”
Simon Lise Hansen – Specialist Advisor Nordania Leasing

Læs også: Millioner i støtte til Nordania-kunders elektriske lastbiler

Leasing af lastbiler er et oplagt grønt valg

Ønsker man at investere i lastbiler med lav eller ingen kørselsudledning, kan det for mange virke som en overvældende investering, da de elektriske lastbiler fortsat er prissat højere end de konventionelle. Her kommer leasing ind i billedet som et oplagt valg og mulighed, som ikke slår bunden ud af virksomhedens likviditet.

Leasing af lastbiler er et oplagt grønt valg

Har I planer om at investeringer i grønnere aktiver, og ønsker I at bidrage til den grønne omstilling? Vi ved, at det kan føles som et stort spring, men med den rette rådgivning og finansiering kan man være hurtigt på vej. Kontakt os i dag og hør mere om jeres finansieringsmuligheder.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Positiv effekt fra uønsket kilometerafgift

Med en øget opmærksomhed på at tænke grønt har lastbilindustrien også taget skridt i en mere bæredygtig retning. For nylig blev en ny afgift indført, der kan ændre måden lastbiler bruger vejene på.

"Det er ingen hemmelighed, at den kommende afgift har været meget udskældt, fordi den betyder, at det fra 2025 bliver dyrere at køre på vejene i en almindelig lastbil. Men nu er den endeligt vedtaget af et bredt flertal, og derfor må vi også forholde os til det øgede incitament der er i forhold til at vælge lastbiler med lavere kørselsudledning. Hvis man vælger en elektrisk eller brintdrevet lastbil bliver afgiften 75% billigere," forklarer Peter Kragelund Andersen, der er områdedirektør i Nordania Leasing.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

Tilmeld dig her