Del

Firmabiler i finansloven 2020

Partierne bag finansloven for i år vil ændre på reglerne for beskatning af firmabiler. Samtidig får firmabilsbrugerne en økonomisk gulerod ved valg af biler med strøm som en del af drivlinjen.

Finansloven for 2020 er på plads. Selvom den endnu ikke formelt er vedtaget i Folketinget, ligger det nu fast, at der ændres på reglerne for beskatning af firmabiler. Regeringen har sammen med støttepartierne besluttet at justere reglerne på to fronter: På den ene side bliver firmabilsbeskatningen reguleret på firmabiler, mens der på den anden side bliver givet rabat til elbiler og plugin-hybridbiler.

 

Hvad betyder det?

Konsekvenserne af den nye finanslov ligger ikke endeligt fast, da finansloven endnu ikke er vedtaget og ej heller de nødvendige detailregler, der skal udmønte finansloven.

 

Rabat til grønne firmabiler

Partierne bag finansloven har besluttet at give en rabat på 40.000 kr. til elbiler og plugin-hybridbiler gennem en lempelse af firmabilsbeskatningen. Sidstnævnte er med i finansloven, fordi regeringen og støttepartierne vil gøre det mere attraktivt at køre i elbil eller plugin-hybridbil. Det fremgår af aftalen om finansloven, at fradraget vil løbe fra 1. april 2020 til 31. december 2020.

 

Se udvalget af plugin-hybridbiler hos Nordania

Hold dig opdateret

Vi kender i øjeblikket ikke alle detaljer og afventer endnu detailreglerne fra de relevante myndigheder. På nuværende tidspunkt er lovforslagene blevet 1. behandlet, og de er medio januar sendt til høring i Skatteudvalget.
2.- og 3. behandling er planlagt til at finde sted henholdsvis d. 28. januar og d. 30. januar 2020.
Vi forventer derfor at kunne informere nærmere i begyndelsen af februar.

 

 På nordania.dk/nyheder og i vores nyhedsbrev informerer vi nærmere, så snart vi kender de præcise konsekvenser af lovændringen.

 

Hvis du ikke allerede er skrevet op til vores nyhedsbrev, kan du gøre det her: Tilmeld nyhedsbrev.

Andre har også set